Παρασκευή , 22 Νοέμβριος 2019
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/04), στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας με τίτλο «Η Κόνιτσα προβάλλει και προβάλλεται», που διοργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας, με σκοπό τη στήριξη της καλλιτεχνικής έκφρασης των ντόπιων νέων και παλαιότερων δημιουργών.

Στην εν λόγω έκθεση φιλοξενούνται δημιουργίες ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας – video, μεταλλοτεχνίας, κατασκευών με πέτρα, λιθογλυπτικής, κοσμήματος και άλλων ειδών.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου 2019. Στα πλαίσιά της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στην αίθουσα «Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων» στη Ζωσιμαία Ακαδημία Ιωαννίνων η παρουσίαση του βιβλίου που πρόσφατα εξέδωσε ο Δήμος Κόνιτσας της συγγραφέα – οικονομολόγου Σταματίας Καραγεωργίου – Πάπιστα «Κόνιτσα – Στα αγιασμένα αχνάρια του Αγίου Παϊσίου».

Κατά την έναρξη της τελετής εγκαινίων η Παιδική Χορωδία Δήμου Κόνιτσας, η Μικρή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας και η Ορχήστρα Κιθαριστών της Δημοτικής Σχολής Κόνιτσας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Γαλίτη παρουσίασαν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα και εντυπωσίασαν το κοινό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ. Ιωάννης Λάζος και κα Γιούλα Μητροκώστα, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραμπίνας, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης, εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων, η Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κα Κατερίνα Δημάρατου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Δήμου Κόνιτσας κ. Βασίλης Σπανός, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Κατά την λιτή τελετή των εγκαινίων στους παριστάμενους μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Γεώργιος Καλλιντέρης αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Λάζος.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά έως 19 Απριλίου 2019

από 09:00 έως 21:30.

Δείτε Επίσης

Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στους Κωστακιούς Άρτας

Σε Αθήνα και Άρτα θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of