Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2019
Αρχική / Τεχνολογία / Ένας θησαυρός στην ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ

Ένας θησαυρός στην ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ


Έναν ανεκτίμητο και καλά κρυμμένο για περισσότερα από σαράντα χρόνια θησαυρό ανακάλυψε στην ντουλάπα του σπιτιού τους, η Κάρολ Άρμστρονγκ, η σύζυγος του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη….

 

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ευρήματα, που περιείχε μία τσάντα, την οποία ο Άρμστρονγκ κρατούσε κρυμμένη στην ντουλάπα του.

Καλώδια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ιστορική αποστολή του Apollo 11, καθώς και η κάμερα που απαθανάτισε το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, βρίσκονταν μέσα στην «McDivitt purse», όπως ονομάστηκε η τσάντα.

Η Κάρολ ξεκαθάριζε τα πράγματά του λίγο μετά τον θάνατό του, το 2012, όταν είδε τα αντικείμενα και κατάλαβε, ότι μάλλον είχαν σχέση με κάποια διαστημική αποστολή.

Τα αντικείμενα αυτά θα έπρεπε να είχαν παραμείνει στη Σελήνη, ώστε η κάψουλα που τους μετέφερε στη Γη να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος γινόταν.

Σήμερα, ο θησαυρός αυτός εκτίθεται ως «ανεκτίμητα ντοκουμέντα» στο Μουσείο Smithsonian National Air and Space, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα από την αποστολή.

Δείτε Επίσης

Σ.Καλογιάννης( πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών )-Οι βάσεις του έργου τέθηκαν την περίοδο 2004 – 2009, επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.Η αλήθεια επλήγη βαρύτατα κατά τις χθεσινές ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)- Από το γραφείο του Σ.Καλογιάννη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με τα χθεσινά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of