Σάββατο , 7 Δεκέμβριος 2019
Αρχική / Επικαιρότητα / Αναβαθμίζεται ενεργειακά το ΠΓΝΙ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το ΠΓΝΙ

Δημοσιεύτηκε στις 28/11/2019 η προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής προσφορών για την υλοποίηση του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ. Το έργο περιλαμβάνει 12 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 4.415.000€ και χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Υ.Δ./ Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).Βασικά υποέργα:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Προμήθεια&εγκατάσταση εξοπλισμού για αναβάθμιση(BMS) 225.000,00
Αντικατάσταση αντλιών θέρμανσης-ψύξης-ζεστού νερού χρήσης,με αντίστοιχες inverter 365.000,00
Αντικατάσταση         φωτιστικών-λαμπτήρων,με αντίστοιχα τεχνολογίας led 535.000,00
Αντικατάστασηθυρώνεισόδου,μεαντίστοιχεςενεργειακούτύπου 120.000,00
Αντικατάσταση θυρών  εξόδου κινδύνου,με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου 90.000,00
Βελτίωση θερμομόνωσης σε δώματα του κτιρίου του Νοσοκομείου 480.000,00
Εγκατάσταση κλιματισμού(VRF               ήVRV),στους δύο(2)πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας Κλινικών wardI-II-III 1.650.000,00
Εγκατάσταση        φωτοβολταϊκού συστήματος (netmetering)500KW 500.000,00

Η υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΙ θα βελτιώσει, όχι μόνο την ενεργειακή απόδοση του νοσοκομείου κατά δύο επίπεδα, αλλά θα αναβαθμίσει και την ποιότητα νοσηλείας των νοσηλευόμενων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.  Για παράδειγμα, η εγκατάσταση κλιματισμού (VRFή VRV), στους δύο (2) πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας Κλινικών θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο μας κατά τους θερινούς μήνες. Ταυτόχρονα ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του έργου θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Η ελάφρυνση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου με την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, που θα προκύψουν από τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης,  θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών και θα συμβάλλει στη διεύρυνση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες της περιοχής.

Η Διοίκηση ευχαριστεί τους εργαζόμενους στην Τεχνική υπηρεσία, το Τμήμα Προμηθειών, την Υποδιεύθυνση Οικονομικών καθώς και όλα τα Μέλη του ΔΣ για την ευσυνείδητη και συνεχή προσπάθειά τους που συνέβαλλαν στην προετοιμασία και ωρίμανση του έργου.

 

Δείτε Επίσης

Επίσκεψη Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ στο Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Ιωαννιτών

Μια ακόμη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of