Δευτέρα , 19 Φεβρουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -Καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -Καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Σε ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος του δανείου του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

«Κατά την χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου,  η παράταξή μας έδωσε συνειδητά θετική ψήφο στην  εξουσιοδότηση της δημοτικής αρχής για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου των 25 εκατομμυρίων ευρώ που λήφθηκε το έτος 2007 , εφιστώντας ωστόσο την προσοχή στο ύψος του επιτοκίου.

Το δάνειο αυτό είχε απίστευτα προνομιακό επιτόκιο ύψους  1,3 %  και αποτελεί  μεγάλη επιτυχία της τότε δημοτικής αρχής. Ήταν προϊόν δημόσιου διαγωνισμού  και της άριστης οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Αφορούσε την αναχρηματοδότηση όλων των δανείων των προηγούμενων δημοτικών περιόδων και εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου, ιδίως από ρυμοτομίες, που ανάγονταν ακόμη και στην δεκαετία του 1950!

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιηθούν μεγάλα έργα στην πόλη μας, που την ανέδειξε πρωταθλήτρια σε ενταχθέντα έργα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν σε ρυμοτομίες έχουν ήδη  εισπραχθεί από τον Δήμο μας με τις 12 εξαμηνιαίες δόσεις των υπόχρεων συμπολιτών

Έτσι καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας, όταν αναφέρονται σε ριζοσπαστικές αποφάσεις εξυγίανσης του Δήμου μας,  κάτι που επιτέλους μετά από χρόνια  παραδέχθηκε και η σημερινή Δημοτική Αρχή.»

Δείτε Επίσης

cf86ceb9cebbceb9ceb1cf84ceb5cf833

Επιχορήγηση 65.000 ευρώ στον δήμο Φιλιατών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Με το ποσό των 64.773,99 ευρώ επιχορηγείται ο δήμος Φιλιατών Θεσπρωτίας στα πλαίσια γενικότερης επιχορήγησης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz