Κυριακή , 18 Μάρτιος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αποκάλυψη Αλέξη Μητρόπουλου : « Παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις…»

Αποκάλυψη Αλέξη Μητρόπουλου : « Παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις…»

mitropoulos_syriza_0_0Ο Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη επικαλούμενος την απόφαση υπ΄ αρίθμ. 2287 που εκδόθηκε πριν από περίπου δύο μήνες μετά από προσφυγή συνταξιούχου του ΙΚΑ., την οποία χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική απόφαση του ΣτΕ των τελευταίων 5 ετών,
Βόμβα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέες περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο με την υπ’ αρίθμ. 2287 απόφασή του το ΣτΕ έκρινε ότι είναι εκτός Συντάγματος οι περικοπές που υπέστη η εν λόγω συνταξιούχος και της επιδίκασε το ποσό των 15.000 ευρώ που ζήτησε ως αποζημίωση. Πρόκειται, εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος, για τις περικοπές που προβλέπονταν στο δεύτερο Μνημόνιο.
Κατά τον κ. Μητρόπουλο οι δικαστές της ολομελείας του ΣτΕ αναφέρουν στην απόφαση ότι δεν μπορεί να γίνει καμία νέα περικοπή του ιδίου περιεχομένου.
«Το κράτος από εδώ και πέρα οφείλει σε συμμόρφωση» πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό…

Δείτε Επίσης

Ερώτηση του Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) για την υποστήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz