Δευτέρα , 19 Αύγουστος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)-Θέλουμε μια συνολική λύση, κοινωνικά δίκαιη και δημοσιονομικά βιώσιμη

Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)-Θέλουμε μια συνολική λύση, κοινωνικά δίκαιη και δημοσιονομικά βιώσιμη

v.tsirkas (1)

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–  «Εμείς από την πλευρά μας κάναμε όσα είχαμε αναλάβει να κάνουμε προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση  και γι’ αυτό ψηφίσαμε  και την προηγούμενη βδομάδα τα μέτρα στην βουλή.Επομένως έχουμε μπροστά μας μια διαπραγμάτευση η οποία είναι σε εξέλιξη.Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα.Και το μήνυμα από το Eurogroup  είναι ακριβώς αυτό. Έχει γεφυρωθεί αρκετά το χάσμα , νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ ,ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να συνδυαστεί με μία συνολική συμφωνία». Αυτά υπογράμμισε ο Βασίλης Τσίρκας ,βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ , σε συνέντευξή του στην εκπομπή    «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) , στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη ,έχουμε ένα νέο ορόσημο μέχρι τις 15 Ιουνίου, να ολοκληρωθεί συνολικά η συμφωνία και για τα πρωτογενή πλεονάσματα ,ώστε και το ΔΝΤ να αποφασίσει ολοκληρωτικά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Οι συσχετισμοί και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι συντριπτικοί και η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύεται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, και σε εξαιρετικά δυσμενείς συσχετισμούς ,και παρ’ όλα αυτά έχει πετύχει και νίκες ..Υπάρχουν βέβαια και υποχωρήσεις» .  Πρόσθεσε πως «θέλουμε μια λύση κοινωνικά δίκαιη όσο τον δυνατόν περισσότερο και δημοσιονομικά βιώσιμη» ,ενώ στο ενδεχόμενο «να μην υλοποιήσουν οι δανειστές τις δεσμεύσεις τους» , εκτίμησε πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου και άλλες εκδηλώσεις στο Ζαγόρι

Με τα παραδοσιακά πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου συνεχίζεται το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα χωριά του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of