Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Συνεχείς επισκέψεις σε «ξεχασμένες» γειτονιές και δημοτικές κοινότητες

«Γιάννενα Τώρα»: Συνεχείς επισκέψεις σε «ξεχασμένες» γειτονιές και δημοτικές κοινότητες

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” αναφέρονται τα εξής:

“Συνέχισε εντατικά το πρόγραμμα επισκέψεων της η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και αυτό το σαββατοκύριακο:

Το Σάββατο 13/4 πολυάριθμη ομάδα στελεχών της παράταξης επισκέφθηκε μια επί χρόνια παραμελημένη περιοχή της πόλης, παρά το ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κεντρική πλατεία, την Καλούτσιανη, όπου διαπίστωσε απόλυτη εγκατάλειψη, πρόχειρα «μπαλώματα» λόγω προεκλογικών αναγκών, και δημότες που νοιώθουν παραμελημένοι από τη Δημοτική Αρχή, την οποία μάλιστα κατηγορούν ότι «τους θυμάται μόνο όταν είναι να μοιράσει εκλογικές κάρτες υποψηφίων».

Ιδιαίτερα έντονα παράπονα εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ομώνυμο τζαμί, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα εμβληματικό τοποσημοτης περιοχής, αν κάποιος είχε ενδιαφερθεί και φροντίσει γι’αυτό, ώστε αν μη τι άλλο να μην είναι στη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση.

Την Κυριακή 14/4 η παράταξη επισκέφθηκε την Καστρίτσα και το Κολωνιάτι, όπου συνάντησε δημότες που εξέφρασαν ακριβώς τα ίδια παράπονα που εκφράζουν όλοι όσους συναντούμε, δηλαδή ότι εισπράττουν αδιαφορία & εγκατάλειψη και ότι νοιώθουν πως «ο Δήμος είναι πολύ πολύ μακριά από αυτούς όλη την πενταετία».

Επίσης, όποιος επισκεφθεί την περιοχή δεν μπορεί παρά να νοιώσει θλίψη από την κατάσταση των δρόμων, αλλά κυρίως από το ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Καστρίτσας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά θα μπορούσε, ωστόσο, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανάδειξης του χώρου και της Ιστορίας του, ιδίως από τη στιγμή που μέγα ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Δήμου.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, απαιτούνται όραμα, φαντασία και συνεχής προσπάθεια, στοιχεία που δεν χαρακτηρίζουν καθόλου την τρέχουσα Δημοτική Αρχή και δυστυχώς και όλες τις προηγούμενες.

Ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας αποχωρώντας δήλωσε: «Βλέπουμε δυστυχώς τα ίδια, δεν θα τα επαναλάβουμε, τα είπαμε πολλές φορές τις τελευταίες μέρες και ακόμη περισσότερες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την τελευταία πενταετία. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών να μιλήσουν. Και θα το πράξουν σύντομα!».

Οι επισκέψεις και οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γραμματείας της παράταξης.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments