Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Γ.Βάρρας(καθηγητής ΤΕΙ)για έργο που έλαβε διεθνή διάκριση:Ενδιαφέρον από διεθνή οργανισμό,δεν ήρθαν τοπικοί άρχοντες

Γ.Βάρρας(καθηγητής ΤΕΙ)για έργο που έλαβε διεθνή διάκριση:Ενδιαφέρον από διεθνή οργανισμό,δεν ήρθαν τοπικοί άρχοντες

VarrasΤην απογοήτευσή του για την αδιαφορία της Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο να πληροφορηθούν τα στοιχεία έργου που υλοποιεί το ΤΕΙ Ηπείρου ,το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο ,εκτός των άλλων σε θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου,εξέφρασε ο Γρηγόριος Βάρρας Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου μιλώντας στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος ) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έργο το οποίο μάλιστα πρόσφατα έλαβε διεθνή διάκριση:To 1ο βραβείο (Award for best young researcher presentation 1st place) κέρδισε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «URBAN: Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Βέλτιστης Διαχείρισης, Προστασίας και Αξιοποίησης του Αστικού και Περιαστικού Πράσινου», στη 1st Internationale on ?Ecology and Protection of Marine and Freshwater Environments? ECOPROWATER 2015 στην Ιταλία (VITERBO – ITALY October 01-03, 2015)
Ο κ. Γρ.Βάρρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως , “από διεθνή οργανισμό  με αντικείμενο την δασοπονία,σε διάστημα τριών ημερών υπήρξε ανταπόκριση,ήρθαν σε επαφή ζήτησαν πληροφορίες,έκαναν λόγο για πρωτοτυπίες που υπάρχουν στο έργο,πρότειναν συνεργασία,αλλά ενώ καλέσαμε τοπικούς άρχοντες δεν ήρθαν..” Και πρόσθεσε: ” Αυτό λέει πολλά.Περισσότερο αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον ,το πράσινο,όταν χρειαζόμαστε να βρεθούμε σε προεκλογική περίοδο και να ζητήσουμε την ψήφο των συμπολιτών..”

To έργο το οποίο υλοποιεί το ΤΕΙ Ηπείρου, επικεντρώνεται κυρίως στη μελέτη και καταγραφή της αστικής βλάστησης. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη μελέτη των επιλεγέντων αστικών δενδροστοιχιών των τεσσάρων Δήμων της Ηπείρου κατά την οποία γίνεται αποτύπωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων συνδυάζοντας τα αποτελέσματα της σύγχρονης έρευνας στον τομέα του Urban Foresting, με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των νέων ΤΠΕ.

Βραβεύθηκαν ο Δρ. Γρηγόριος Βάρρας Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου και Δρ. Γιάννης Τσιρογιάννης Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και οι ερευνητές Δρ. Παπαδήμας Χρήστος, Δρ. Τασσούλας Ευάγγελος και Μυριούνης Χρήστος καθώς και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δρ. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου.

Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments