Τρίτη , 23 Ιούλιος 2019
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση της αντιδημάρχου Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου Ιωαννιτών : Να αποτραπεί ο αποχαρακτηρισμός τους

Δήλωση της αντιδημάρχου Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου Ιωαννιτών : Να αποτραπεί ο αποχαρακτηρισμός τους

 

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Η αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Β. Μέγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση:

«Ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να αποτρέψει τον αποχαρακτηρισμό των 21 μειονεκτικών κοινοτήτων του από την οριστική πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση, επισημαίνοντας την ελλιπή ενημέρωση από πλευράς της Πολιτείας και την εν κρυπτώ σύνταξη της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι άλλες περιοχές της χώρας έχουν επανενταχτεί στον οριστικό χάρτη των μειονεκτικών περιοχών κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων.

Τέτοιες πρακτικές δεν συνεισφέρουν στη λύση του τόσο σοβαρού προβλήματος που οδηγεί μεταξύ άλλων και στην απώλεια περίπου 38.000 στρεμμάτων από την κατανομή βοσκήσιμων γαιών, ενώ προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει τον αγώνα που δίνει με κύριο άξονα την εφαρμογή των κριτηρίων του κανονισμού των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς»

Δείτε Επίσης

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα CLLD/LEADER

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of