Δευτέρα , 18 Ιούνιος 2018
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήμος Ιωαννιτών: «Το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας μας αφορά όλους»

Δήμος Ιωαννιτών: «Το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας μας αφορά όλους»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, ενός φαινομένου που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια και στα σχολεία της χώρας μας, λαμβάνοντας –δυστυχώς- ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές, ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του. Αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο, που απαιτεί κοινή δράση αντιμετώπισης από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους θεσμούς.

Κάθε παιδί δικαιούται να πηγαίνει στο σχολείο με χαμόγελο και όρεξη και όχι με φόβο και θλίψη. Να αισθάνεται ισότιμο μέλος μιας χαρούμενης και δημιουργικής σχολικής κοινότητας, κι όχι να υφίσταται ψυχικούς εξευτελισμούς ή σωματική βία.

Το υπαρκτό, πλέον, φαινόμενο της «ενδοσχολικής βίας», του «εκφοβισμού», του «bullying», με όποιο όνομα κι αν του δίνουμε, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη σιωπή, γιατί η σιωπή είναι αυτή που το συντηρεί.

Οφείλουμε να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία κατά αυτού του νοσηρού φαινομένου, που «σημαδεύει» τους ανθρώπους για όλη τους την ζωή, όχι αύριο, αλλά τώρα!

Ας σταματήσουμε το Σχολικό Εκφοβισμό και την Επιθετικότητα όχι μόνο στα σχολεία, αλλά παντού. Όλοι μαζί μπορούμε και αξίζει να προσπαθήσουμε».

bulling

Δείτε Επίσης

Η φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γεωργία-Παναγιώτα Βάσσου μιλά για την εκλογή της στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Florence Network-«Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού»

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—  Ως  απόδειξη  σεβασμού σ’ αυτό που η ίδια παρουσίασε ,και προσέφερε, αλλά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz