Παρασκευή , 23 Αύγουστος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη με θέμα τη λειτουργία Υπολογιστικού Αξονικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων -Η απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη με θέμα τη λειτουργία Υπολογιστικού Αξονικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων -Η απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Επίκαιρη Ερώτηση  κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη   βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,με θέμα τη λειτουργία Υπολογιστικού Αξονικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).Στην  απάντησή του  ο Αν. Υπουργός Υγείας,  δήλωσε πως η τοποθέτηση 3 μηχανημάτων PET-CT αποτελεί άμεσο στόχο του Υπουργείου, εκ των οποίων το ένα θα εγκατασταθεί στο ΠΓΝΙ την άμεση επόμενη περίοδο, ώστε να καλυφθούν οι γεωγραφικές ανάγκες του πληθυσμού και να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:Την Παρασκευή 12-Φεβ-2016 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει η Μερόπη Τζούφη προς το Υπουργείο Υγείας, με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

Η βουλευτής αναφέρθηκε στη δυνατότητα αναβάθμισης των διαγνωστικών εξετάσεων που μπορεί να παρέχει το ΠΓΝΙ στον τομέα της ογκολογίας, της νευρολογίας, της αιματολογίας και της καρδιολογίας μέσω της αξιοποίησης Υπολογιστικού-Αξονικού Τομογράφου (PET-CT) με εκπομπή ποζιτρονίων.  Τόνισε επίσης πως η λειτουργία συστήματος PET-CT πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου αριθμού περιστατικών από διάφορες ειδικότητες, με σκοπό τη διάγνωση, τη σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση της νόσο και την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία.

Τέλος ανέφερε πως Το Π.Γ.Ν.Ι., στερείται συστήματος PET-CT, μολονότι διαθέτει πλήρως λειτουργικό τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες πολλών ασθενών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός καρκινοπαθών της περιφέρειας, που θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση PET-CT, να αναγκάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας, κος Π. Πολάκης δήλωσε από τη μεριά του, πως η τοποθέτηση 3 μηχανημάτων PET-CT αποτελεί άμεσο στόχο του Υπουργείου, εκ των οποίων το ένα θα εγκατασταθεί στο ΠΓΝΙ την άμεση επόμενη περίοδο, ώστε να καλυφθούν οι γεωγραφικές ανάγκες του πληθυσμού και να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δείτε Επίσης

Οι πολίτες «ζωντανεύουν» τις γειτονιές – «ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ» Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Πριν από ένα χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινίασε μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πόλης, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of