Παρασκευή , 19 Ιανουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

bty

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Βάλτερ Στέχελ καθώς και την επίτιμη Πρόξενο της Γερμανίας στην Ηγουμενίτσας, κα. Κέρστιν Λορ, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.Ο κ.Β. Στέχελ πραγματοποιεί εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Ήπειρο ενώ θα δώσει το παρών τις εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Η παρουσία του Γενικού Προξένου στις εκδηλώσεις μνήμης είναι συμβολική ειδικά αυτές τις ημέρες και μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών που έφεραν μεγάλη άνοσο στο ακροδεξιό κόμμα AFD, καθότι εκτός από την καταδίκη των θηριωδιών του ναζισμού στέλνεται κι ένα μήνυμα ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό τόνισε άλλωστε και ο κ.Θ. Μπέγκας, μεταφέροντας παράλληλα την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Γερμανία και επισημαίνοντας στον κ. Στέχελ την ανάγκη όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να σκύψουν με μεγάλη προσοχή πάνω από το πρόβλημα αυτό που εμφανίζεται σιγά σιγά σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών ειδικά στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της τεχνολογίας ενώ υπήρξε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δείτε Επίσης

PAPALEONTIOU

Γ.Παπαλεοντίου(Πρόεδρος Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων)-Ενημέρωση για τις έρευνες για εξόρυξη υδρογοναθράκων στο Ζαγόρι

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Το θέμα της ενημέρωσης για τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογοναθράκων στην περιοχή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz