Δευτέρα , 16 Σεπτέμβριος 2019
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:ΠΡΩΤΙΑ για τις ταξικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:ΠΡΩΤΙΑ για τις ταξικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

ekiΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τις εκλογές των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,αναφέρονται τα εξής:

ΠΡΩΤΙΑ για τις ταξικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Έγιναν σήμερα οι εκλογές των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας τη νέα διοίκηση για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα έλαβαν:

  2013 2016 (ΕΚΤΑΚΤΕΣ) 2016
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 108 94 93
ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ 1 1  0
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) 4 2  —–
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 4  —  —–
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 6 5  5
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) 49 34  33
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 43 47  52
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (ΚΚΕ μ-λ)  — 1  —

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάη του 2016, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ εκβιαστικά προσπάθησε να θέσει τα ταξικά σωματεία εκτός Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, προκαλώντας ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες τελικά οι ταξικές δυνάμεις αναδείχθηκαν σε πρώτη δύναμη.

Στις σημερινές εκλογές ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ενώθηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο .

Το αποτέλεσμα είναι η απάντηση των εργατοϋπαλλήλων της πόλης στην τρομοκρατία και την απληρωσιά που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς.

Είναι η απάντηση των δεκάδων χιλιάδων ανέργων των Ιωαννίνων απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους θέλει ανοργάνωτους και απομονωμένους στα σπίτια τους.

Είναι η έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στη γραμμή συσπείρωσης του ΠΑΜΕ, στην οργανωμένη πάλη με στόχο όχι απλά να επιβιώσουμε, όχι «δουλειά να ’ναι κι όπως να ’ναι» αλλά αντίθετα να φέρουμε ευρύτερες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, τέτοιες που εμείς οι εργάτες να γίνουμε αφέντες στον πλούτο που παράγουμε.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση του Μωυσή Ελισάφ με τους υποψηφίους της Ανατολής

Με τους υποψηφίους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of