Τετάρτη , 11 Δεκέμβριος 2019
Αρχική / Επικαιρότητα / Ημερίδα για την εναλλακτική διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων

Ημερίδα για την εναλλακτική διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων

Το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης) συνδιοργανώνουν  την Τετάρτη 22 Μαΐου ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογή της εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων στην Π.Ε. Ιωαννίνων».

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΗ στην Αραβαντινού 6-8 στα Ιωάννινα.

Ο στόχος των εργασιών της είναι να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί και οι επιχειρηματίες για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες.

Ώστε να υπάρχει περιβαλλοντικά ορθή και θεσμικά σύμφωνη διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται από κάθε δημόσιο και ιδιωτικό τεχνικό έργο, να προστατευθεί το περιβάλλον από τους παράνομους μπαζότοπους που υποβαθμίζουν το τοπίο, μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές, ρυπαίνουν το έδαφος και τους υδροφορείς και εντείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ και των δυνατοτήτων αξιοποίησης των δευτερογενών υλικών.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με σεμινάριο για τους συναδέλφους, σχετικό με τον υπολογισμό των παραγόμενων αποβλήτων Δημόσιων και Ιδιωτικών Έργων και τη σύνταξη του απαιτούμενου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ  
10.00  – 10.30 Χαιρετισμοί  
10.30 – 10.45 Εναρκτήρια Ομιλία  Γ. Παππάς, Πρόεδρος ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου
10.45 – 11.00 Η εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ – θεσμικό πλαίσιο. Ο ρόλος του ΕΟΑΝ Εκπρόσωπος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης
11.00 – 11.15 Το ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ  – Η έναρξη του θεσμού της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ δημόσιων και ιδιωτικών έργων στην Π.Ε. Ιωαννίνων Η. Δημητριάδης, Πρόεδρος ΑΝΑΚΕΜ
11.15 – 11.30 Εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ: δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τους ως αδρανή σκυροδέματος  Dr Άννα Α. Τσουμάνη
Πολιτικός Μηχανικός Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια
Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
11.30 – 12.00 Η διαχείριση των ΑΕΚΚ στις μονάδες επεξεργασίας – ανακύκλωσης Ι. Παπαηλιόπουλος, Πρόεδρος «ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ»
12.00 – 12.15 Συζήτηση – Παρεμβάσεις  
12.15 – 12.30 Διάλλειμα για καφέ  
12.30 – 14.00 Σεμινάριο: Διαδικασίες για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ – Σύνταξη Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Β. Τσαγκαρλή, Διεύθυνση λειτουργίας ΑΝΑΚΕΜ

Δείτε Επίσης

Ο Βασίλης Βλέτσας στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, εκλέχθηκε ως μέλος ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλειος Βλέτσας, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of