Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ζίτσα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιώργου Δρόσου  

Η Ζίτσα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιώργου Δρόσου  

ΕΚΘΕΣΗ ΖΙΤΣΑzitsa2Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Οδοιπορικό στη Ζίτσα του περασμένου αιώνα αποτελεί η έκθεση φωτογραφιών του αείμνηστου φωτογράφου Γιώργου Δρόσου που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τ.Κ. Ζίτσας από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έως την Κυριακή (20/08/2017) πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/08/2017) παρουσία της οικογένειας του αείμνηστου φωτογράφου, του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων-Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων και δεκάδες κόσμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας Αγγελική Καραμπίνα, ενώ για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Γιώργου Δρόσου μίλησε ο φιλόλογος Ντίνος Κοσμάς. Ακολούθως, εμφανώς συγκινημένη η κόρη του αείμνηστου φωτογράφου, Βαρβάρα, μετέφερε τις ευχαριστίες ολόκληρης της οικογένειας.

Όσοι επισκεφθούν  την έκθεση, (είναι ανοιχτή καθημερινά από 19:00μ.μ. έως 22: 00 μ. μ.) έχουν την ευκαιρία μέσα από τις 200 και πλέον φωτογραφίες του Γιώργου Δρόσου είτε να θυμηθούν, είτε να γνωρίσουν την καθημερινότητα της Ζίτσας, στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Ο Γιώργος Δρόσος με το φωτογραφικό του φακό απαθανάτιζε στιγμιότυπα  της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Ζίτσας, τοπία, κτίρια, γειτονιές και μαχαλάδες αφήνοντας έτσι, πολύτιμα ντοκουμέντα για την «ταυτότητα» της τότε εποχής.

Δείτε Επίσης

v.tsirkas

Άρθρο του Β.Τσίρκα(Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ):Ζητούμενο η αλήθεια

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ζητούμενο η αλήθεια-Άρθρο ου Βασίλη Τσίρκα*             Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην τελική ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz