Τρίτη , 22 Οκτώβριος 2019
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη » Philoxenia»

Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη » Philoxenia»

18.11.2015.PHILOXENIA-AN. ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ18.11.2015.PHILOXENIA-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ18.11.2015.PHILOXENIA-ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΕΥΣΗΣ18.11.2015.PHILOXENIA-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση » Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας κινήθηκε φέτος σε διαφορετικό πλαίσιο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η προβολή της  ήταν θεματική  και μάλιστα για  την καινοτόμο παρουσίαση και τις προωθητικές ενέργειες της βραβεύτηκε από τη ΔΕΘ HELEXPO. Παράλληλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έκθεση.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στόχευσε στην ολοκληρωμένη  προβολή της Ηπείρου σε διαφορετικές ενότητες και ενδιαφέροντα, ήτοι ‘Ήπειρος της Γεύσης», «Ήπειρο της Δράσης», «Ήπειρος του Πολιτισμού και της Παράδοσης», «Ήπειρος των Ακτών», «‘Ηπειρος των Βουνών και της Άγριας Φύσης».

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν Δήμοι και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρηματίες – εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων με  tour operators από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, καθώς και με μεμονωμένους επισκέπτες της Έκθεσης.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η προβολή προϊόντων των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στη δράση προβολής «Ήπειρος της γεύσης», που έγινε με τη συμβολή και την προσωπική παρουσία της κ. Ελένης Κολιοφώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Αγροδιατροφικών, Τουριστικών και Πολιτιστικών Αναζητήσεων, το οποίο εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα της » Philoxenia», η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, παρέθεσε cocktail party σε δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο χώρο της ΔΕΘ, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, που καλύπτει τα ενδιαφέροντα και των τεσσάρων εποχών του χρόνου.

Το «παρών» στην Έκθεση έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη  και ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου.

Δείτε Επίσης

Νέα έργα δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ σε Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμότοπου και Παντάνασσα

Νέα έργα προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ  που αφορούν «Βελτιώσεις -Επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων Κορωνησία, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of