Τετάρτη , 20 Μάρτιος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Κλιμάκιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ στην Μεταλλουργική

Κλιμάκιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ στην Μεταλλουργική

METALLOYRGIK;H

 

Αντιπροσωπία του ψηφοδελτίου της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΕΕΚ, ανένταχτων αγωνιστών/ιων της αριστεράς, με υποψήφιους βουλευτές Νίκο Ηλία και Δημήτρη Μπακόλα βρέθηκε  στο εργοστάσιο της ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ.Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου  της εκλογικής συνεργασίας αναφέρεται:
Εγκατέλειψαν την Μεταλλουργική

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν την αντιπροσωπία, λέγοντας πως τους έχουν εγκαταλείψει όλοι και πως μέχρι σήμερα κανένας άλλος πολιτευτής ή κανένα άλλο κόμμα δεν τους έχει επισκεφτεί προεκλογικά. Και αν τους επισκέπτονταν τι θα μπορούσαν να τους πουν;

Η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ είναι μια παραγωγική μονάδα που έχει εγκαταλειφτεί από όλες τις κυβερνήσεις, ακόμη και από την τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι ο τότε υποστηρικτής της κυβέρνησης «διαπραγμάτευσης», σήμερα υποψήφιος με τη ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος υποσχέθηκε παραγγελίες και δουλειές, το εργοστάσιο σήμερα φυτοζωεί με 53 εργαζόμενους- και όπως λένε και οι ίδιοι που πάντα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την παραγωγική διαδικασία- η δυναμικότητά του μπορεί να δημιουργήσει ως 300 νέες θέσεις εργασίας.

Αρκεί να αναπτυχθεί η παραγωγή και να μην γίνονται εισαγωγές, προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών και κυρίως του γερμανικού κεφαλαίου. Μόνο που αυτό δεν μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο της ΕΕ, με την εξουσία να την έχει το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Αυτό το γνώριζαν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τώρα είναι στη ΛΑΕ, ότι δηλαδή εντός ΕΕ οι υποσχέσεις τους είναι κούφιες. Αυτό δεν τους εμπόδισε (ούτε τους εμποδίζει τώρα) να μη θεωρούν κρίσιμο το ζήτημα εξόδου από την ΕΕ ή να δηλώνουν τυφλή υπακοή στα κελεύσματά της.

Η αντιπροσωπία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε για ακόμη μια φορά τους να καταψηφίσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έφεραν και υλοποίησαν τα 2 πρώτα μνημόνια και ψήφισαν το 3 μνημόνιο .  Το 3ο μνημόνιο οδηγεί την επιχείρηση σε κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση και τους 53 εργαζόμενους στην ανεργία και στην φτώχεια. 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε- στηρίζουμε την εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι αγωνιστές/ ιες της αριστεράς. 21 Σεπτέμβρη όλοι στο αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, στο αγώνα όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και να αναπτυχθεί η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ.

 

Γραφείο τύπου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» για την Κοινότητα Ιωαννίνων

Με την δέσμευση της αναβάθμισης του Συμβουλίου και της εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, ο υποψήφιος δήμαρχος ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of