Κυριακή , 26 Μάιος 2019
Αρχική / Επικαιρότητα / Μαραθώνιος Ανάγνωσης για την Ημέρα Γαλλοφωνίας στο μουσείο Αργυροτεχνίας

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για την Ημέρα Γαλλοφωνίας στο μουσείο Αργυροτεχνίας

Στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας διοργανώνεται ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων από τις 11:00 έως τις 17:00.

Ο φετινός Μαραθώνιος έχει τίτλο «Dis, Papa, c’est quoi le racisme ?/ Πες μου, Μπαμπά, τι είναι ρατσισμός;» και είναι αφιερωμένος στον συγγραφέα μαροκινής καταγωγής Tahar Ben Jelloun. Θα αναγνωσθεί το βιβλίο του Ο Ρατσισμός όπως τον εξήγησα στην κόρη μου/Le racisme expliqué à ma fille.

Η θεματική έχει επιλεγεί για να συνδεθεί η εκδήλωσή και με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού (21 Μαρτίου), καθώς και με την ενότητα της θεματικής εβδομάδας «Ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης διοργανώνεται από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και τους Εκπαιδευτικούς Γαλλικής Γλώσσας Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

«Μαραθώνιοι ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία – Marathons de lecture pour la  Francophonie» θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος είναι η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους. Θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε ως αναγνώστες ή ως θεατές.

Για το πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε στο σύνδεσμο https://www.flipsnack.com/9E9EE56D75E/_-_-_2019_tahar-ben-jelloun.html

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Νάτση Χάιδω

Οργανωτική επιτροπή του 5ου Μαραθώνιου Ιωαννίνων: Νάτση Χάιδω, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και οι Εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας: Βαζαλούκα Βασιλική, Νικολού Χαρά και Τζακώστα Ζαμπέτα.

Δείτε Επίσης

Πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών τεχνών σε συνεργασία με το Μέκκειο

Μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Προς Απόρους Ο Δήμος Ιωαννιτών, ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of