Τρίτη , 19 Ιούνιος 2018
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Παράσταση διαμαρτυρίας απο τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας απο τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας την Τετάρτη 11/3 στις 12 το μεσημέρι. Η κυβέρνηση παίρνει ως “εσωτερικό δανεισμό” τα αποθεματικά του Οργανισμού κρύβοντας ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα. Στο Νομό μας, από τους πάνω από 2000 κτηνοτρόφους που έκαναν αίτηση για την εξισωτική αποζημίωση το 2014, πληρώθηκαν οι 650 περίπου και αυτοί, με μειωμένα ποσά!

Την ίδια ώρα, η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ μειώνει παραπέρα τις ενισχύσεις και σε απόλυτους αριθμούς (45% θα φτάσει αυτή η μείωση μέχρι το 2019) αλλά και με τα εμπόδια των προϋποθέσεων που βάζει για τους φτωχούς παραγωγούς.

opekepejpeg

Η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούμαστε, η ακρίβεια στα εφόδια που χρειαζόμαστε για την παραγωγής μας, οδηγούν εμάς τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε πλήρη αδυναμία να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Δεν πάει άλλο! Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται καθημερινά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και σε συνολική αγωνιστική ετοιμότητα για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινάει διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα αιτήματα επιβίωσής μας.

Δείτε Επίσης

Η φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γεωργία-Παναγιώτα Βάσσου μιλά για την εκλογή της στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Florence Network-«Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού»

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—  Ως  απόδειξη  σεβασμού σ’ αυτό που η ίδια παρουσίασε ,και προσέφερε, αλλά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz