Δευτέρα , 18 Ιούνιος 2018
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Προτάσεις του Δήμου Αρταίων για την ρύθμιση των οφειλών

Προτάσεις του Δήμου Αρταίων για την ρύθμιση των οφειλών

Ο Δήμος Αρταίων κατανοώντας τις πρωτόγνωρες αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είχαν σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων τη συσσώρευση σημαντικών οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ, προτείνει, με έγγραφο που απέστειλε στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, στην ΚΕΔΕ την επαναφορά των διατάξεων του Νόμου 4257/2014 με τις οποίες ρυθμίζονταν πάσης φύσεως οφειλές προς τους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. .

ARTAΕιδικότερα προτείνεται η επαναφορά του αρθ. 51 του σχετικού νόμου με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής, δηλαδή να περιλαμβάνει οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 28-2-2015 ή μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του νέου νόμου, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωμάτων ,καθώς επίσης και των οφειλών από εισφορά γης που ταλανίζουν πολλούς δημότες μας. Στη ρύθμιση θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να υπάγονται και οφειλές που είχαν υπαχθεί σε προγενέστερη ρύθμιση , ακόμη και την ίδια, που για κάποιο λόγο απωλέστηκαν.

Επίσης να μην απαιτούνται δικαιολογητικά για την υπαγωγή στη ρύθμιση , γεγονός που θα καθιστούσε δυσχερή τη ένταξη των δημοτών μας στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται ρύθμιση με μέγιστο όριο τις 100 δόσεις, ανάλογα την περίπτωση οφειλής και απαλλαγή από 30% έως και 80% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και των αναλογούντων προστίμων.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό της κατώτερης δόσης προτείνεται να είναι 50,00 €, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με ευκολία και οι δημότες που οφείλουν μικρά ποσά . Κατά τα λοιπά προτείνεται να ισχύσουν ως έχουν τα διαλαμβανόμενα στις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου με τα ευεργετήματα και τους περιορισμούς του, με μόνη διεύρυνση στον αριθμό των καθυστερημένων συνεχών δόσεων σε δύο αντί μίας προκειμένου να μην απωλέσει κάποιος τη ρύθμιση και επίσης η δυνατότητα αυτή να παρέχεται παραπάνω της μίας φοράς το χρόνο.

Τέλος ο Δήμος Αρταίων, θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να έχει ευρύ χρονικό διάστημα εφαρμογής, τουλάχιστον 6 μηνών και να επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε Επίσης

Η φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γεωργία-Παναγιώτα Βάσσου μιλά για την εκλογή της στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Florence Network-«Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού»

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—  Ως  απόδειξη  σεβασμού σ’ αυτό που η ίδια παρουσίασε ,και προσέφερε, αλλά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz