Τετάρτη , 18 Σεπτέμβριος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Τεχνολογία / Σεμινάριο ρομποτικής για μαθητές στο ΜΜΘ

Σεμινάριο ρομποτικής για μαθητές στο ΜΜΘ


Σεμινάριο ρομποτικής θα παρακολουθήσουν μαθητές ηλικίας από 9 έως 16 ετών, την ερχόμενη Κυριακή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ).

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Experts’ Seminar για το FLL “world class”, Ambassador’s…

 

Event & Kick off Event», που διοργανώνουν το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, το Μη Κερδοσκοπικό Αγαθοεργές Σωματείο «eduACT– Δράση για την Εκπαίδευση» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Το FIRST LEGO LEAGUE (FLL), ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία με το ίδρυμα First το 1992. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα και σε δίκτυο 80 χωρών. Το 2013 στο δίκτυο προστέθηκε η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT. Στην εκδήλωση της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη, ειδικοί από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν στα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό FLL 2015 τις προτάσεις τους για έναν σύγχρονο τρόπο μάθησης, δίνοντας τους το έναυσμα να σκεφτούν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί από τον αναπληρωτή πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Θεόδωρο Λαόπουλο, τιμητική πλακέτα στον διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής και ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Θεοδόση Σαπουνίδη, για τις διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε το 2014, με την πρόταση «Cubes Coding».

Το «Cubes Coding» είναι προγραμματισμός ρομπότ για παιδιά, ηλικίας 3 ετών και άνω, χρησιμοποιώντας φυσικά αντικείμενα και σύντομα θα αποτελέσει διεθνή πατέντα του ΑΠΘ. Η πρόταση διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό «Open Education Challenge» που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, από 13-15 Ιουλίου 2014, με θέμα «Καινοτομία στην εκπαίδευση». Συμμετείχαν 611 προτάσεις από 77 χώρες. Βραβεύτηκαν 9 προτάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν το «Cubes Coding».

Δείτε Επίσης

Σ.Καλογιάννης( πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών )-Οι βάσεις του έργου τέθηκαν την περίοδο 2004 – 2009, επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.Η αλήθεια επλήγη βαρύτατα κατά τις χθεσινές ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)- Από το γραφείο του Σ.Καλογιάννη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με τα χθεσινά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of