Κυριακή , 21 Ιανουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, Γιορν Γκέλσταντ  

Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, Γιορν Γκέλσταντ  

cf80cf81ceadcf83ceb2ceb7cf82Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας σε θέματα του δημοσίου τομέα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεσή τους για την υλοποίηση, από κοινού με φορείς της Νορβηγίας και τον ΟΟΣΑ, στοχευμένων και κρίσιμων έργων της δημόσιας διοίκησης που εντάσσονται στις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στη συνάντηση ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται στην Νορβηγία και η από κοινού υλοποίηση καίριων παρεμβάσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας, όπως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες και η εφαρμογή νέων καινοτόμων υπηρεσιών, που θα προσφέρουν λύσεις, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω του πρωτοπόρου και επιτυχημένου θεσμού των Κ.Ε.Π.

Στην προσπάθεια του Υπουργείου για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας έχει ήδη ενταχθεί η σύναψη στοχευμένων συνεργασιών με σημαντικούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, οι οποίοι εμπράκτως θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια στα προς υλοποίηση κρίσιμα έργα. Σε αυτούς ήδη συγκαταλέγονται τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Δείτε Επίσης

SYRIZA-300x250

Η ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «προβοκατόρικες πράξεις» και ζημιές στα γραφεία της από αγνώστους

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Η ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις «προβοκατόρικες πράξεις» στα γραφεία ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz