Δευτέρα , 24 Ιούλιος 2017
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα

DSCN3258-1000x750Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Γιόνγκ Τζιπ Αν.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Δημοκρατία της Κορέας είναι η πρώτη χώρα διεθνώς σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με δράσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κεντρικό σύστημα διαχείρισης όλων των συστημάτων πληροφορικής του Δημοσίου, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αντίστοιχου Υπουργείου της Δημοκρατίας της Κορέας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να προσδιοριστούν τα αντίστοιχα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπου η κορεατική πλευρά θα συνεισφέρει κατά κύριο λόγο με τεχνογνωσία.

Η κ. Γεροβασίλη αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει σε ημερίδα που θα διοργανώσει η κορεατική πρεσβεία και το ΙΟΒΕ, καθώς και να επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Κορέας για την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

 

Δείτε Επίσης

garnelhsjpeg

Μ.Γαρνέλης(δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων):Το μόνο που έχουμε είναι η άγρια μεν, αλλά πανέμορφη φύση,που είναι η μοναδική μας περιουσία

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–  «Ζητάμε να μας αφήσουν ήσυχους.Δεν θέλουμε να έρχεται ο καθένας ιδιώτης και να ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz