Παρασκευή , 23 Φεβρουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Δ.Σ του Σωματείου  Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε καταγγέλλει «το πρωτοφανές περιστατικό της σύλληψης δύο εργαζομένων «

Το Δ.Σ του Σωματείου  Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε καταγγέλλει «το πρωτοφανές περιστατικό της σύλληψης δύο εργαζομένων «

Συλλήψεις εργαζομένων ΚαρυπίδηΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–To Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό της σύλληψης δύο εργαζομένων (μιας μάλιστα μητέρας 3 παιδιών) του πρώην σούπερ μάρκετ  «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» νυν «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» γιατί επί μήνες  αγωνίζονται και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και την επαναπρόσληψή τους στο «ΜΑΡΚΕ ΙΝ» επίσης αφού πωλήθηκε και ένα πογκρόμ για την σύλληψη άλλων εργαζομένων του πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» αλλά και συνδικαλιστών του Σωματείου  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Αποτελεί δε συνέχεια της αναίτιας επίθεσης που δέχθηκαν πριν ένα περίπου μήνα, από τα ΜΑΤ διαδηλώνοντας στο «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» , αλλά και συλλήψεις συνδικαλιστών του ΕΚΙ Ιωαννίνων.

Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να επιβάλλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα σιγή νεκροτομείου αλλά είναι και πρόβα τζενεράλε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που με την 3η αξιολόγηση είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει νέο συνδικαλιστικό νόμο που να υπονομεύει το δικαίωμα στην απεργία, εξασφαλίζοντας στους  επιχειρηματικούς ομίλους σίγουρα κέρδη.

Δεν δεχόμαστε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του πρώην «ΚΑΥΡΠΙΔΗ».

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συλληφθέντες εργαζόμενοι
  2. Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίων τους
  3. Να δοθούν τα δεδουλευμένα αλλά και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία.»

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

v.tsirkas

Άρθρο του Β.Τσίρκα(Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ):Ζητούμενο η αλήθεια

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ζητούμενο η αλήθεια-Άρθρο ου Βασίλη Τσίρκα*             Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην τελική ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz