Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΥΠΟΔΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS+ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS+ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την Τέταρτη 13 Φεβρουαρίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποδέχθηκε φοιτητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου που θα φοιτήσουν ή θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

                Τους φοιτητές καλωσόρισε ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Ιδρυματικώς Υπεύθυνος Erasmus+, Καθηγητής κ. Μηνάς Πασχόπουλος, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ακολουθεί μία πολιτική διεθνοποίησης με στόχο την ανάδειξη του Ιδρύματος, στην εκπαίδευση και την έρευνα στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γεώργιος Παπαδιώτης, ο οποίος προέτρεψε τους φοιτητές να γνωρίσουν την πόλη των Ιωαννίνων, την ιστορία της και τα τοπικά έθιμα. Επίσης, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Ιωάννης Λάζος και μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι είναι Τμηματικώς Υπεύθυνοι του προγράμματος Erasmus+.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – Ι.Κ.Υ./Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+, εκπροσώπησε η Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα. Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου, ως Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Κ.Υ., αποστέλλοντας χαιρετισμό στον οποίο τόνισε την αξία που έχει αυτή η εμπειρία για τους φοιτητές, τόσο όσον αφορά στην προσωπική ανάπτυξη τους όσο και στην ευρύτητα της ακαδημαϊκής σκέψης τους.  Υπογραμμίστηκε  ο υποδειγματικός τρόπος διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων  Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η διαχρονικά εποικοδομητική  συνεργασία μεταξύ Εθνικής Μονάδας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το σημαντικό έργο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα Erasmus+ και την ουσιαστική προσφορά του στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων ανέφερε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Αθήνα, κ. Efisio Luigi Marras.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, φοιτούν και επιμορφώνονται ενενήντα φοιτητές από τις παρακάτω χώρες: Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.   Η κινητικότητα, η ανταλλαγή γνώσεων, η ενθάρρυνση μορφωτικών δράσεων και η πολιτισμική ευαισθητοποίηση, συνιστούν ένα νευραλγικό τομέα του σύγχρονου διευρυμένου πανεπιστημιακού χάρτη της Ευρώπης, που τόσο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μας, όσο και η πόλη μας υποστηρίζουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες της παραμονής τους στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας. Έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και γνώρισαν το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συντονίζει και διαχειρίζεται το πρόγραμμα Erasmus+, προσφέροντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να επωφεληθούν των ακαδημαϊκών, γλωσσικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στη διεθνή αγορά εργασίας και να λειτουργήσουν επιτυχώς σε ένα διεθνές και πολύ-πολιτισμικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον γνωστές κοινοτικές πρωτοβουλίες στον τομέα της εκπαίδευσης αντιπροσωπεύοντας την ξεχωριστή εμπειρία που ζουν χιλιάδες φοιτητές, ως πολίτες της ενωμένης Ευρώπης, σε ένα πολυ-πολιτισμικό και πολυ-γλωσσικό περιβάλλον.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments