Παρασκευή , 18 Οκτώβριος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Υψώνει το ανάστημά του ο Τσίπρας και πετάει το γάντι στην Γερμανία: «Δεν θα δεχθούμε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και σκληρά μέτρα»

Υψώνει το ανάστημά του ο Τσίπρας και πετάει το γάντι στην Γερμανία: «Δεν θα δεχθούμε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και σκληρά μέτρα»

3a5Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις προτάσεις που διέρρευσαν στο πρακτορείο Reuters διαμηνύει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα δεχθούμε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και σκληρά μέτρα» το μήνυμα που στέλνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην κυρία Μέρκελ, η οποία φρόντισε να διοχετεύσει στον Τύπο τη στάση του Βερολίνου, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.

«Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης» τονίζει η ελληνική κυβέρνηση και προσθέτει ότι το Βερολίνο:«με το έγγραφό του, ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Ανώτερες πηγές της κυβέρνησης διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προτάσεις του Βερολίνου δεν θα γίνουν αποδεκτές. «Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης» καταλήγουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

 

 

 

Του Κώστα Τσιτούνα

Tromaktiko

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους της Ο.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of