Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έγκριση έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας»

Έγκριση έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας»

Σε ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας αναφέρονται τα εξής:
Ένα μεγάλο και επιτακτικής ανάγκης έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.532.974,38€, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και την άοκνη προσπάθεια της Αντιπεριφερειάρχη κας Τατιάνας Καλογιάννη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Στις 16-05-2019 συνάφθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μεταξύ Δήμου Κόνιτσας και Περιφέρειας Ηπείρου, που θα είναι φορέας υλοποίησης. Προβλέπεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου, επιτρέποντας την ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων και επομένως, την αποτροπή των κινδύνων ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, με παράλληλη αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης των δημοτών.
Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Ηπείρου για την υποστήριξη και αποδίδει τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη μεθοδική και αποτελεσματική προώθηση της διαδικασίας σύνταξης των απαιτούμενων μελετών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments