Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Έκπληκτος από την συμφωνία Ρωσίας – Ιράν ο Ομπάμα

Έκπληκτος από την συμφωνία Ρωσίας – Ιράν ο Ομπάμα

Θα υπογράψω ένα νομοσχέδιο που δεν εκτροχιάζει τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, δηλώνει ο πλανητάρχης

obama_drones_ap_img_0

Στην εκτίμηση ότι η προτεινόμενη νομοθεσία στο Κογκρέσο δεν εκτροχιάζει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προέβη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που επιτρέπει στο Κογκρέσο να αναθεωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία έναν «λογικό συμβιβασμό» που σχεδιάζει να υπογράψει.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα δήλωσε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόκερ και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν έδωσαν διαβεβαιώσεις πως θα προστατέψουν το νομοσχέδιο από «δηλητηριώδεις» τροπολογίες που θα εμποδίσουν την επίτευξη μιας συμφωνίας με το Ιράν.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έκπληκτος που η Ρωσία «περίμενε τόσο πολύ» για να κλείσει τη συμφωνία πώλησης αμυντικών πυραύλων στο Ιράν, λαμβάνοντας υπόψη την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Ομπάμα υπενθύμισε πως η πώληση αρχικά επρόκειτο να γίνει το 2009, αλλά η Ρωσία την πάγωσε μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη πως η Μόσχα θα προχωρήσει στην παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-300 καθώς έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα με το Ιράν.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments