Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Τεχνολογία / Ένας θησαυρός στην ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ

Ένας θησαυρός στην ντουλάπα του Νιλ Άρμστρονγκ


Έναν ανεκτίμητο και καλά κρυμμένο για περισσότερα από σαράντα χρόνια θησαυρό ανακάλυψε στην ντουλάπα του σπιτιού τους, η Κάρολ Άρμστρονγκ, η σύζυγος του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη….

 

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ευρήματα, που περιείχε μία τσάντα, την οποία ο Άρμστρονγκ κρατούσε κρυμμένη στην ντουλάπα του.

Καλώδια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ιστορική αποστολή του Apollo 11, καθώς και η κάμερα που απαθανάτισε το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, βρίσκονταν μέσα στην «McDivitt purse», όπως ονομάστηκε η τσάντα.

Η Κάρολ ξεκαθάριζε τα πράγματά του λίγο μετά τον θάνατό του, το 2012, όταν είδε τα αντικείμενα και κατάλαβε, ότι μάλλον είχαν σχέση με κάποια διαστημική αποστολή.

Τα αντικείμενα αυτά θα έπρεπε να είχαν παραμείνει στη Σελήνη, ώστε η κάψουλα που τους μετέφερε στη Γη να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος γινόταν.

Σήμερα, ο θησαυρός αυτός εκτίθεται ως «ανεκτίμητα ντοκουμέντα» στο Μουσείο Smithsonian National Air and Space, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα από την αποστολή.

Δείτε Επίσης

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Άδικη και ακατανόητη απόφαση εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που αφορά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments