Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:Αποκλεισμός των αξιωματικών που προέρχονται από τα ΑΣΣΥ

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:Αποκλεισμός των αξιωματικών που προέρχονται από τα ΑΣΣΥ

jifhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Τον αποκλεισμό των αξιωματικών που προέρχονται από τα ΑΣΣΥ,(Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών)καταγγέλλει με  επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
Η ΕΣΠΕΗΠ σε επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα,αναφέρει:

“Έξι μήνες μετά την απάντηση σας σχετικά με το θέμα απονομής ξίφους σε Αξιωματικούς προερχόμενους από τη ΣΜΥ αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε άμεσα επί του θέματος μετά από νέες αναφορές συναδέλφων που περιήλθαν στην Ένωση μας οι οποίοι εκθέτουν την πλήρη απογοήτευση και την αγανάκτησή τους διαπιστώνοντας την αδυναμία της Υπηρεσίας, όχι μόνο να εκπληρώσει τις αυτονόητες και επιβαλλόμενες  υποχρεώσεις της, αλλά ακόμα και από τη στοιχειώδη έλλειψη να τους ενημερώσει σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της υπόψη διαδικασίας.

Δυστυχώς η δήλωσή σας περί αναγνώρισης της αξίας και της τιμής των Ελλήνων Αξιωματικών προερχόμενων από τη ΣΜΥ δεν αποτυπώνεται και από τις αντίστοιχες ενέργειες επί του θέματος. Η καθυστέρηση απονομής του ξίφους η οποία αφορά πλέον χιλιάδες αξιωματικούς, αρχής γενομένης από την Τάξη 2011 (1993) της ΣΜΥ, αποτελεί μια κατάφορη διάκριση στις τάξεις των Αξιωματικών δημιουργώντας ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ανάλογα με τη σχολή προέλευσης. Δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώνεται έγκαιρα – όπως και σωστά γίνεται – η διαδικασία προμήθειας ξίφους για τους Αξιωματικούς προερχόμενους από τα ΑΣΕΙ, ενώ για τους αντίστοιχους Αξιωματικούς από τα ΑΣΣΥ να έχει αποκλείσει επτά τάξεις αποφοίτων.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται επίκληση της δυσκολίας επίλυσης τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων για ένα θέμα που άπτεται άμεσα της ηθικής αξιοπρέπειας του Έλληνα Αξιωματικού. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται επίκληση της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης προκειμένου να εξισωθεί η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνεχής και αδιάλειπτη προσπάθεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στην πατρίδα τα οποία αποτυπώνονται στη διαδικασία απονομής του ξίφους με οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερβάλλοντας εαυτό προσπαθώντας να διατηρήσουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης που πηγάζει από την αγάπη για την πατρίδα, τις αξίες και τα ιδανικά.

Η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο το ηθικό και την αξιοπρέπεια του Έλληνα Αξιωματικού. Κύριε Υπουργέ, η εξέλιξη της όλης διαδικασίας φανερώνει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από εσάς τον ίδιο προκειμένου να καμφθούν οι οποίες δυσκολίες και να μπορέσει να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο και πολύ σοβαρό θέμα. “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments