Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έτοιμο για το πρώτο κουδούνι το 4ο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή

Έτοιμο για το πρώτο κουδούνι το 4ο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή

Έτοιμο να λειτουργήσει από 11 Σεπτεμβρίου είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και αναβάθμισης του κτιρίου που θα φιλοξενήσει από την νέα σχολική χρονιά περισσότερους από 120 μαθητές.

Τώρα είναι σειρά της Εκπαίδευσης να ολοκληρώσει τις δικές της διαδικασίες προκειμένου το Σχολείο να είναι πανέτοιμο για το πρώτο κουδούνι.

Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Ανατολής, Δημήτρης Κατηρτίδης βρέθηκε σήμερα στο χώρο του νέου σχολείου όπου δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες και φάνηκε συνεπείς στις υποχρεώσεις του, παραδίδοντας το σχολείο στην Εκπαίδευση προκείμενου να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου προκειμένου να γίνουν οι εργασίες. Η πληροφόρηση που έχουμε από την Εκπαίδευση είναι πως το σχολείο θα λειτουργήσει με όλες του τις τάξεις από το Σεπτέμβριο δίνοντας ανάσα σε μια περιοχή όπως η Ανατολή που έχει ανάγκη από νέες σχολικές μονάδες», σημείωσε ο κ. Κατητσίδης.

Σε ότι αφορά τις εργασίες που έγιναν, αυτές αφορούσαν τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, το διαχωρισμό του κτιρίου με αυτό του Λυκείου, τη διαμόρφωση των αιθουσών, βαψίματα, αλλαγές τζαμιών, φωτιστικών, ανακατασκευή πατωμάτων και δημιουργία wc ΑμεΑ.

Θυμίζουμε ότι η νέα σχολική μονάδα, είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο και το σχολικό κτίριο βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος και Αντύπα, στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής που από τη σχολική χρονιά 2015-2016 λειτούργησε σε νέο διδακτήριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.

«Ήταν μια αναγκαία και ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βλέπει τις εκπαιδευτικές της ανάγκες να μεγαλώνουν παράλληλα με την οικιστική της ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι να αποσυμφορηθούν σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανατολής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας, Βούλα Τσίλη.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments