Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / ΉΝΟΡΟ και η ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ στο ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΉΝΟΡΟ και η ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ στο ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Inoro_verdis1

Το Πολυφωνικό Σύνολο Ήνορο και η κομπανία του Κώστα Βέρδη εκπροσώπησαν τον Δήμο Ιωαννιτών στο Εθνικό Λαογραφικό φεστιβάλ της Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015.

Τα δύο μουσικά σχήματα ήταν καλεσμένα στο σημαντικό αυτό πολυήμερο φεστιβάλ των γειτόνων Αλβανών και παρουσίασαν Ηπειρώτικους σκοπούς και πολυφωνικά τραγούδια διάρκειας 40 λεπτών. Το ίδιο βράδυ εμφανίστηκαν σύνολα (μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές) από το Δυρράχιο, την Κορυτσά και Αλβανόφωνοι των Σκοπίων.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Λαϊκού πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας. Η αρχή του τοποθετείται στο 1968 και διεξάγεται έκτοτε κάθε πέντε χρόνια στην πόλη του Αργυροκάστρου αποτελώντας σημαντικό θεσμό. Τα δυο σύνολα συνόδευαν ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Κώστας Γκόγκος, η Διευθύντρια Πολιτισμού, κ.  Μαρία Στρατσάνη και τα μέλη του Δ.Σ., κ. Παναγιώτης Τζόκας και κ. Ελένη Αρβανιτάκη.

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments