Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / “Ήπειρος Ανατροπής” :Χορωδία της πολιτικής υποκρισίας

“Ήπειρος Ανατροπής” :Χορωδία της πολιτικής υποκρισίας

kakavia-tampelaΑπό:Γιώργος Γκόντζος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” σχετικά με το ζήτημα της ένταξης του οδικού άξονα Ιωαννίνων-Κακκαβιάς στον κατάλογο μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος: “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ) 2014-2020.

 “Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη χορωδία της πολιτικής υποκρισίας, που απαρτίζεται από την Περιφερειακή Αρχή, νυν και πρώην βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης , να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν αδιαφορία του υπουργείου να εντάξει στον κατάλογο των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ) 2014 – 2020 τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακκαβιά.

Χρειάζεται  ιδιαίτερο  πολιτικό θράσος  να επανέρχεται στον «τόπο του εγκλήματος» ως τιμητής πλέον, ο υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, με ευθύνη των οποίων εξαιρέθηκε ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακκαβιά από το συνολικό έργο της Ιόνιας Οδού, δημιουργώντας έκτοτε ζήτημα χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου και άρα ένταξής του στο προηγούμενο και το νέο ΕΣΠΑ και στερώντας με αυτόν τον τρόπο την Περιφέρεια Ηπείρου από ένα ζωτικής σημασίας αναπτυξιακό έργο.

Χρειάζεται  ιδιαίτερο πολιτικό θράσος  για κάποιους, που συνέταξαν και υπέβαλαν το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΠΕΠ Ηπείρου (Κυβέρνηση Σαμαρά και Περιφέρεια Ηπείρου) και στα οποία δεν ενέταξαν το συγκεκριμένο έργο,  να εγκαλούν σήμερα όσους αδυνατούν,  λόγω θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΠΑ να το εντάξουν. Είναι γνωστό, και ιδιαίτερα σε όσους σήμερα ανακάλυψαν τη σημασία του έργου, ότι  ο ανασχεδιασμός του Ε.Π. και η τροποποίηση του καταλόγου των μεγάλων έργων και η ανακατανομή των δεσμευμένων πόρων ανά δράση, γίνονται με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και προφανώς όχι πριν την ενδιάμεση αξιολόγηση του νέου ΕΣΠΑ. Ας σταματήσουν επιτέλους την εκστρατεία αποπροσανατολισμού των Ηπειρωτών και τη φτηνή αντιπολιτευτική τακτική. Είναι καιρός να βρουν το θάρρος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχρονική καθυστέρηση υλοποίησης βασικών υποδομών στην Ήπειρο.

Δυστυχώς για όλα τα μέλη της συγκεκριμένης χορωδίας, οι Ηπειρώτες διαπιστώνουν, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την άρση της απομόνωσης της περιοχής,  καθώς για πρώτη φορά έγινε πρόβλεψη χρηματοδότησης για έναρξη έργων  που είχαν παραπεμφθεί στις καλένδες, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.

Η παράταξη  ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, στο μέρος που της αναλογεί, θα καταβάλει κάθε απαιτούμενη προσπάθεια  να δρομολογηθεί  η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί έργο καίριας σημασίας για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της περιοχής.”

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments