Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ήπειρος Όλον” : Διπλή κυβίστηση, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

“Ήπειρος Όλον” : Διπλή κυβίστηση, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ήπειρος Όλον” αναφέρονται τα εξής:

“Χρηματοδοτήθηκε-ευτυχώς τελικά-έργο που είχε αναιρεθεί λόγω… της υποψηφιότητας πολιτικού αντιπάλου του Περιφερειάρχη Ηπείρου!

Έντονες αντιδράσεις και μεγάλο αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι παλινωδίες της Περιφερειακής Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος ανακάλεσε τη χρηματοδότηση, με κονδύλι ύψους 65.000 ευρώ, των εργασιών βελτίωσης του δρόμου προς την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Ματσουκίου, που βρίσκεται τα διοικητικά όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στις 27 Αυγούστου του 2018 είχε αποφασισθεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου από χρήματα του προγράμματος «συντήρηση, αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Ηπείρου-(περίοδος προγράμματος 2014-2016). Μέχρι εδώ όλα σωστά και σύννομα. Το ζήτημα προέκυψε όταν, την 14η Μαρτίου του 2019, ξαφνικά και αναίτια, ο κύριος Περιφερειάρχης  αποφάσισε, να άρει την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, ανακαλώντας τη σχετική του απόφαση του περασμένου Αυγούστου.

 Όλως διόλου τυχαίως, και καθόλου συμπτωματικά για τον κύριο Περιφερειάρχη και τα κίνητρά του, εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ήπειρος όλον» και το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, κυρίου Δημήτρη Δημητρίου, του κυρίου Άλκη Λάνταβου, αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την υποβολή του συγκεκριμένου τεχνικού έργου προς έγκριση χρηματοδότησης στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πόσο τυχαία ήταν αυτή η ακατανόητη, προσωρινή όπως αποδείχθηκε πολύ σύντομα, ενέργεια του κυρίου Περιφερειάρχη, παραμονές περιφερειακών εκλογών, με μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά κριτήρια, που δεν αρμόζουν διόλου στη θεσμική θέση που κατέχει ο Περιφερειάρχης όλων των Ηπειρωτών, όπως θα έπρεπε να κινείται και να λειτουργεί…; Καθόλου τυχαία, άσχετη και ασύνδετη με την υποψηφιότητα του  κυρίου Λάνταβου, γι’ αυτό και πριν καλά-καλά κατακάτσει ο κουρνιαχτός των απολύτως δικαιολογημένων αντιδράσεων που προκλήθηκαν, στις 19 Μαρτίου ο μετανοημένος κύριος Καρχιμάνης, οδηγούμενος από τις αντιδράσεις  και ένα… πολιτικά «ενοχικό» σύνδρομο, ήρε, ανακάλεσε εκ νέου δηλαδή, την αρχική αναίρεση, της… αρχικής απόφασης εκτέλεσης του δρόμου στο Ματσούκι… Με δύο λόγια, γύρισε στην αρχική του απόφαση, στη χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου… Διπλή κυβίστηση, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»που διδάσκεται με ιδιαίτερη επιμέλεια από τους πολιτικά ασυνεπείς, κάτι που φαίνεται και αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη, ιλαροτραγική περίπτωση. Και μη χειρότερα, που λένε και στα χωριά της Ηπείρου, οι άνθρωποι που τηρούν τον λόγο τους, από περηφάνια και αίσθημα προσωπικής τιμής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης! “

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments