Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

αδελφοτητα ποντιωνΜε αφορμή την Ποντιακή Βραδιά το Σάββατο 18 Ιουλίου που διοργανώνει η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών  Ηπείρου, μίλησαν σήμερα στην εκπομπή της Βίκυς Μιχέλη ‘Στα σημεία των καιρών’ η γραμματέας του συλλόγου, κα. Νατάσα Κολοβού και ο κ. Γιάννης Ευθυμιάδης.

Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου ιδρύθηκε το 1970 από πρόσφυγες Ποντιακής και Μικρασιατικής καταγωγής. Η Αδελφότητα συμπλήρωσε φέτος 45 χρόνια προσφοράς. Η επιμονή με γνώση της ιστορίας, η διατήρηση της ταυτότητάς μας και του ιδιαίτερου πολιτισμού μας είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη των προγόνων μας.

Ο κ. Ευθυμιάδης και η κα. Κολοβού τόνισαν μεταξύ άλλων ότι αυτή η γιορτή αποτελεί προϊόν αισιοδοξίας, χαράς, ενθύμησης της ποντιακής παράδοσης και διασκέδασης. «Οφείλουμε να συμμετέχουμε στη δραστηριότητα του ποντιακού ελληνισμού και ως Πόντιοι και ως νέοι. Ευτυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια η νεολαία είτε από μόδα είτε από καθήκον κάνει τη σύγκριση με ξενόφερτους τρόπους διασκέδασης και καταλήγει στην παράδοση, η οποία αποτελεί την ουσία των πραγμάτων.»

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι πολύ μεγάλη αλλά η κοινωνία των Ιωαννίνων είναι δεκτική και δεν έχουμε βρει μπροστά μας κλειστές πόρτες. Περιμένουμε όλο τον κόσμο αύριο, Σάββατο 18 Ιουλίου μετά τις 9:00 στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ανατολής (Παλιό Δημαρχείο Ανατολής) για το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.»

Δείτε Επίσης

Την αυτόνομη λειτουργία των τεσσάρων Νομικών Προσώπων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Την συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας και της αυτοτέλειας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων θα αιτηθεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments