Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αθ.Κοράκης-Δωρεάν παραχώρηση εννέα (9) Ηλεκτροφόρων Περιφράξεων, σε παραγωγούς του Πάρκου Β.Πίνδου

Αθ.Κοράκης-Δωρεάν παραχώρηση εννέα (9) Ηλεκτροφόρων Περιφράξεων, σε παραγωγούς του Πάρκου Β.Πίνδου

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Στην δωρεάν παραχώρηση εννέα (9) Ηλεκτροφόρων Περιφράξεων, σε παραγωγούς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Κοράκης ,περιβαλλοντολόγος, Σύμβουλος  Διαχείρισης Περιβάλλοντος του  Εθνικού Πάρκου Β.Πίνδου, σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) , στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.  Πρόκειται για μια  προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδες).Τις συγκεκριμένες περιφράξεις προμηθεύτηκε ο Φορέας Διαχείρισης κατά την υλοποίηση του Προγράμματος«Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών 2012»που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Ακόμη ο Αθ.Κοράκης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και αφορά την διαχείριση της  καφέ αρκούδας (LIFE), στο οποίο συμμετέχει ο Φορέας  Β.Πίνδου μαζί με άλλους Φορείς. (Εθνικό πάρκο Πρεσπών,Εθνικό Πάρκο Ροδόπης, ΚΑΛΛΙΣΤΩ,Εθνικό Πάρκο Ιταλίας ,WWF Ιταλίας)

Για την προμήθεια των Ηλεκτροφόρων Περιφράξεων ακολουθούν στοιχεία και λεπτομέρειες που αφορούν παραγωγούς που δραστηριοποιούνται  εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Συγκεκριμένα κατόπιν της υπ’αριθμ. πρωτ. 587/3-07-2018 1η Απόφασης στο θέμα 10 της 2ης/18/15-06-2018 (Α.Δ.Α.:ΨΖΣΨ46Μ9Θ3-ΓΤ2) Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ. Δ.αποφασίστηκε να διατεθούν:

  • πέντε (5) περιφράξεις (3 με πάνελ και 2 με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα)σε παραγωγούς του Νομού Ιωαννίνων που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και
  • τέσσερεις (4) περιφράξεις (3 με πάνελ και 1 με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα) σε παραγωγούς του Νομού Γρεβενών που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

Οι τοπικοί παραγωγοί (φυσικά πρόσωπα) που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δράση, θα πρέπει να καταθέσουν είτε στα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, είτε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ. στους Μαυραναίους του Δήμου Γρεβενών έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00, τα ακόλουθα δικαιολογητικά συμμετοχής:

Α. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, την οποία θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ανωτέρω σημεία υποβολής αιτήσεων, καθώς και από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.pindosnationalpark.gr).

Β. Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία

Γ. Αντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έτους 2019, από το Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό (Ένωση Αγροτών)

Για τους κτηνοτρόφους- αγρότες (επιπλέον των ανωτέρω Α -Β-Γ):

  • Βεβαίωση από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου του οικείου Νομού για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Για τους μελισσοκόμους (επιπλέον των ανωτέρω Α – Β-Γ):

  • Φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) πλήρους (όλων των σελίδων) μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
  • Βεβαίωση του οικείου Δήμου ή οποιοδήποτε έγγραφο, με το οποίο αποδεικνύεται ότι η μελισσοκομική δραστηριότητα ασκείται εντός της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η παραχώρηση θα γίνει μετά την υποβολή από τους ενδιαφερομένους της σχετικής Αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Θα ακολουθήσει δημόσια ανοιχτή κλήρωσηη οποία θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00για τους ενδιαφερόμενους από το Νομό Ιωαννίνων στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, ενώ για τους ενδιαφερομένους του Νομού Γρεβενών στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων στο Δήμο Γρεβενών.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments