Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Αλέξανδρος Καρβούνης (ΑΝ.ΕΛ): «Είμαστε αντίθετοι με την μετατροπή του Λυκείου Ζωσιμαίας σε πρότυπο λύκειο καθώς βρίσκεται σε ένα δήμο με σχετικά μικρό μαθητικό πληθυσμό και τυχόν προτυποποίηση θα επιφέρει αρνητική επίδραση στα εκπαιδευτικά δεδομένα της πόλης των Ιωαννίνων…»

Αλέξανδρος Καρβούνης (ΑΝ.ΕΛ): «Είμαστε αντίθετοι με την μετατροπή του Λυκείου Ζωσιμαίας σε πρότυπο λύκειο καθώς βρίσκεται σε ένα δήμο με σχετικά μικρό μαθητικό πληθυσμό και τυχόν προτυποποίηση θα επιφέρει αρνητική επίδραση στα εκπαιδευτικά δεδομένα της πόλης των Ιωαννίνων…»

M1Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη ο Αλέξανδρος Καρβούνης, Αναπληρωτής Γραμματέας Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , Μέλος του Εθνικού Συβουλίου για θέματα Παιδείας και Μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Δάσκαλος με μεταπτυχιακό από   το Παν/μιο Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος του αναφορικά με το ΓΕΛ Ζωσιμαίας μετά από ενδελεχή συζήτηση του Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνου για θέματα Παιδείας των Αν. Ελλ. κ.Κώστα Ζουράρι, καθώς και με ενημέρωση από τη Συντονιστική Επιτροπή Ιωαννίνων. Ο Αλέξανδρος Καρβούνης σχολίασε ακόμη τις σημερινές  κινητοποιήσεις , τη θέση των ΑΝ.ΕΛ για το ασφαλιστικό καθώς και τη χθεσινή επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Κω.

Ακολουθεί το Δ.Τ. της Γραμματείας  Παιδείας  των ΑΝ.ΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ΓΕΛ Ζωσιμαίας Ιωαννίνων

Είναι γνωστή η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέρ της αριστείας. Την επιζητούμε και την επικροτούμε καθώς αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνικής ανέλιξης και προόδου. Στα θέματα Παιδείας, βασική μας αρχή είναι ο σεβασμός στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες κάθε γεωγραφικής περιοχής.

Επίσημη θέση μας, εξάλλου, στην Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία είναι πως, η άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα με την ιδιομορφία και ιδιότυπο της εκάστοτε περιφέρειας. Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι με την μετατροπή του ΓΕΛ Ζωσιμαίας σε πρότυπο λύκειο καθώς βρίσκεται σε ένα δήμο με σχετικά μικρό μαθητικό πληθυσμό και τυχόν προτυποποίηση θα επιφέρει αρνητική επίδραση στα εκπαιδευτικά δεδομένα της πόλης των Ιωαννίνων. Παιδαγωγικά ορθό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι άριστοι να παραμείνουν διεσπαρμένοι στα λύκεια της πόλης ώστε να αποτελούν πρότυπο προς μίμηση και θετικό κίνητρο για τους υπόλοιπους μαθητές .

Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι δίδεται έρεισμα για υποβάθμιση κάποιων σχολείων και αυτό δεν συνάδει με το σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με  το  δικαίωμα ίσων ευκαιριών.

Για τη Γραμματεία Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Αλέξανδρος Καρβούνης Αναπληρωτής Γραμματέας

 

Ακούστε τη συνέντευξη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments