Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αλέξης Μητρόπουλος: «Η ρήτρα Αυστραλίας στις συντάξεις άλλαξε την ατζέντα των εκλογών …»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Η ρήτρα Αυστραλίας στις συντάξεις άλλαξε την ατζέντα των εκλογών …»

αρχείο λήψηςΑυτόματη περικοπή στο ύψος των συντάξεων, ανεξάρτητα των κρατήσεων που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία ο εργαζόμενος, προβλέπει η νέα συμφωνία σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο Δ/Ρ και στη Βίκυ Μιχέλη έκανε λόγο για μια μορφή συστήματος «τύπου Αυστραλίας».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη συμφωνία με τη ρήτρα τύπου Αυστραλίας η οποία προβλέπει «έναν αυτόματο συνταξιοδοτικό κόφτη, προκρούστη, που ανεξάρτητα τι έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη στο τέλος, και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης, δεν θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη αλλά το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το μέγεθος του πραγματικού εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας, όχι της ονομαστικής».
«Μέσα στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως κεντρική ιδέα, τη διάσωση του ασφαλιστικού να μην τη αναδεχθούν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος κάνοντας λόγο για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας 5 μέρες πριν τις εκλογές.

Ακούστε το ηχητικό…

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments