Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Ήπειρο από τον ΟΒΙ- Εγκαινιάστηκε το νέο περιφερειακό γραφείο

Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Ήπειρο από τον ΟΒΙ- Εγκαινιάστηκε το νέο περιφερειακό γραφείο

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, εγκαινιάζει το νέο Περιφερειακό Γραφείο του (Βιβλιοθήκη) στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η εκδήλωση για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του στην Ήπειρο, με έδρα τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, στις 17:00, στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία του νεοσύστατου γραφείου του ΟΒΙ, την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ για την επισφράγιση της συνεργασίας έχουν κληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Απόστολος Αυγερόπουλος, Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο κ. Γιώργος Γκωλέτσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας.

Τον ΟΒΙ, θα εκπροσωπήσει με ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Επιπλέον,  θα γίνει παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και του  Περιφερειακού Γραφείου στα Ιωάννινα.

Σκοπός της παρουσίας του ΟΒΙ στην Ήπειρο είναι να παρέχει υπηρεσίες στην πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας και να συμβάλλει στη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και την εμπορική αξιοποίησή της, όπως και να ενισχύσει την εφευρετική δραστηριότητα στην Περιφέρεια  Ηπείρου και ευρύτερα στην Κεντρική Ελλάδα.

Στο νέο γραφείο μπορούν να απευθυνθούν:

  • Ερευνητές και ακαδημαϊκοί
  • Επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες
  • Επιμελητήρια, Ακαδημαϊκά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Ινστιτούτα
  • Νεοφυείς Επιχειρήσεις, startups, Επαγγελματικοί Φορείς
  • ΜμΕ και startups
  • Ανεξάρτητοι εφευρέτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν να την κατοχυρώσουν
  • Ανεξάρτητοι βιομηχανικοί σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ιδέες για ένα πρωτότυπο σχέδιο (design)

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

  • Παροχή τεχνολογικών πληροφοριών από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο
  • Ενημέρωση και παροχή εξατομικευμένης βοήθειας σε θέματα προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • Λειτουργεί ως σημείο επαφής και ενημέρωσης του Κοινού
  • Μεταφορά και διάχυση της τεχνολογικής πληροφόρησης σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ελλαδικό χώρο
  • Προμηθεύει σε κάθε ενδιαφερόμενο έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικό με τον Οργανισμό και τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές και μη υπηρεσίες του
  • Βοηθούν στην προετοιμασία με οδηγίες προς τους καταθέτες σχετικά με την απόκτηση τίτλου από τον ΟΒΙ (ΔΕ,ΠΥΧ, Σχέδια και Υποδείγματα). Οι διαθέσιμες πληροφορίες σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετές για να λάβει κανείς γνώση της στάθμης της προγενέστερης τεχνικής σε πρώτο στάδιο και να συμπληρώσει ηλεκτρονικά αίτηση για τη πραγματοποίηση «προέρευνας»

 

Η διεύθυνση του νέου γραφείου:

Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Γραφείο 8
Υπεύθυνη: Γιούλη Μπατσή
Τ: 26510 07648
Email: [email protected]
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00
Ώρες Επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

 

Σημειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη Περιφερειακά Γραφεία (Βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Βόλο, την Ξάνθη & Κομοτηνή και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης με τη συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της νέας αναπτυξιακής εποχής της χώρας μας και της προώθησης της καινοτομίας στο σύνολό της, περιλαμβάνεται και η δημιουργία  νέων γραφείων – 13 συνολικά, ένα ανά Περιφέρεια – τα οποία θα λειτουργούν ως υπηρεσίες μιας στάσης, ως ΚΕΠ Διανοητικής Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments