Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για τις κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για τις κινητοποιήσεις

DSC04014DSC03988Από:Γιώργος Γκόντζος– Η ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27.01.16 στα Γιάννενα αγροτική κινητοποίηση από τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας, τον Αμπελουργικό Σύλλογο Ζίτσας και τις Επιτροπές Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού.

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε δοθεί στις 10 το πρωί στη Φανερωμένη και από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας που ήταν προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση. Τη πορεία υποδέχθηκαν εργαζόμενοι από εργατικά σωματεία, φοιτητές και σπουδαστές του ΜΑΣ, αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΕΒΕ, γυναίκες από το σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ με συνθήματα όπως «εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «με αίμα έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» κ.α.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου και του κτιρίου της Περιφέρειας. Διατράνωσαν ότι δε θα επιτρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που δρομολογείται προς όφελος των μεγαλοαγροτών και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα και μέσα από το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει στη βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αντιπροσωπεία από τους Αγροτικούς Συλλόγους επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για να επιδώσουν τα αιτήματα τους ο οποίος τους υποδέχθηκε με ύβρεις και προπηλακισμούς. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά γνήσιος υποστηριχτής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με τη νέα ΚΑΠ οδηγεί σε αφανισμό τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική σε βάρος όλου του λαού.

Οι αγροτικοί σύλλογοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού για το Σάββατο 30.01.16 στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στη Ζίτσα και κλιμάκωση στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments