Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ιωαννίνων:Το τρίτο μνημόνιο θα είναι πέρα από τα όποια όρια της κοινωνίας, θα είναι η ταφόπλακα.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ιωαννίνων:Το τρίτο μνημόνιο θα είναι πέρα από τα όποια όρια της κοινωνίας, θα είναι η ταφόπλακα.

lae

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ιωαννίνων

Σε μερικές ώρες κλείνει η «φαστ τρακ»  προεκλογική περίοδος. Μια προεκλογική περίοδος, όπου δεν συζητήθηκαν τα προγράμματα των κομμάτων πάνω στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών αγροτών, των μικρομεσαίων που προλεταριοποιούνται βίαια με ευθύνη όλων των μνημονιακών μομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ). Τυχαία άραγε; Φυσικά και όχι! Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ και αυτό είναι το πρόγραμμα όλου του μνημονιακού μπλοκ, που αυτή τη φορά είναι πιο ενισχυμένο πολιτικά καθώς σ΄ αυτό προστέθηκε και ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ.  Όμως, οι κοινωνικές αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι απολύτως πλειοψηφικές και η δυναμική τους εκφράστηκε στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Στις δυνάμεις αυτές απευθυνόμαστε και τις καλούμε να μας δώσουν τη δύναμη στις 20 Σεπτέμβρη ώστε να υπάρχει ισχυρή αντιμνημονιακή φωνή μέσα στη νέα Βουλή. Τις καλούμε να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στα Γιάννενα. Στις δυνάμεις αυτές που η τρανταχτή φωνή του ΟΧΙ τους προδόθηκε, τους καλούμε να μας εμπιστευτούν και τους λέμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί πολλοί από εμάς που ενωθήκαμε στη μετωπική αυτή συμπόρευση της Λαϊκής Ενότητας, αφήσαμε κυβερνητικές καρέκλες  και συνεχίσαμε να υπερασπιζόμαστε το δίκιο του λαού μας. Άλλοι  πάλι ήρθαμε μαχόμενοι από τους κοινωνικούς αγώνες χρόνων με πολλά προσωπικά κόστη. Όμως κι αυτό πάλι δεν αποτελεί εγγύηση. Η μόνη εγγύηση είναι ο λαός να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, μέσα από την ίδια του τη συμμετοχή και οργάνωση παντού όπου ζει και εργάζεται. Χρειάζεται να συσπειρωθεί γύρω από τη Λαϊκή Ενότητα αμέσως μετά τις εκλογές, δίνοντας ψυχή και δύναμη, σε κάθε τόπο και χώρο που ζεί και δουλεύει, όπου θα αποφασίζει, θα ελέγχει, θα ανακαλεί μέσα από μαζικές διαδικασίες.

 

Τέλος, ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για τη φιλοξενία τους κειμένων και εκπροσώπων μας. Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και φίλους που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα δίνοντας όλη τους τη δύναμη, όλη τους την ψυχή.

Στις περιοδείες μας είδαμε παντού τι άφησαν πίσω τους τα δυο πρώτα μνημόνια στην πόλη και την ύπαιθρο: ερείπια! Το τρίτο μνημόνιο θα είναι πέρα από τα όποια όρια της κοινωνίας, θα είναι η ταφόπλακα. Στα νέα αυτά δεδομένα, ζητάμε από όλους εσάς που ποδοπατιούνται οι ζωές σας από τα μνημόνια, να σηκώσετε ψηλά το κεφάλι, να αφήσετε στην άκρη τις όποιες απογοητεύσεις των τελευταίων μηνών, να τσακίσετε το φόβο και να δώστε τη δύναμη στην προσπάθειά μας, να έχει ισχυρή εκπροσώπησή στο κοινοβούλιο, για να μπορέσει έτσι να πάρει σάρκα και οστά ένα πλατύ ενιαίο μέτωπο που θα αλλάξει τα πράγματα στον τόπο μας μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments