Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων  της ΝΔ για την παράδοση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην κυκλοφορία:Χαιρετίζουμε θετικά την παράδοση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην κυκλοφορία.Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  διοργανώνει κομματικές φιέστες

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων  της ΝΔ για την παράδοση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην κυκλοφορία:Χαιρετίζουμε θετικά την παράδοση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην κυκλοφορία.Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  διοργανώνει κομματικές φιέστες

neadimokratiaa.mediumΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΝΔ για την παράδοση της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία αναφέρονται τα εξής:

 

“Χαιρετίζουμε θετικά την παράδοση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην κυκλοφορία, ένα έργο πνοής που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ευκαιρία αυτή, διοργανώνει κομματικές φιέστες προσπαθώντας να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Αξίζει να θυμηθούμε, ότι το έργο ξεκίνησε υπό την Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή με Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κ. Γεώργιο Σουφλιά υπό τη θητεία του οποίου διενεργήθηκαν οι σχετικοί Διαγωνισμοί και ανατέθηκαν τα έργα Παραχώρησης, μεταξύ των οποίων και η Ιόνια Οδός.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τις συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή, ενώ διακήρυττε, σε κάθε ευκαιρία ότι θα τις καταργούσε διότι δεν εξασφαλιζόταν το δημόσιο συμφέρον.

Πολέμησε μάλιστα λυσσαλέα, για πολλά χρόνια, τα συγκεκριμένα έργα. Όλοι θυμόμαστε τις σχετικές δηλώσεις Τσίπρα, το κίνημα ¨Δεν πληρώνω¨ κλπ.

Ως γνωστό για διάφορους λόγους, τα έργα Παραχώρησης έπρεπε στο σύνολό τους να είχαν παραδοθεί πολύ νωρίτερα.-

Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη τα έργα ουσιαστικά σταμάτησαν, το πρώτο εξάμηνο του 2015, λόγω της στάσης πληρωμών του Δημοσίου (Π.Δ.Ε.), των capitalcontrols και της συνδεόμενης με αυτές τις εξελίξεις κατάρρευσης των εισροών κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Κυβέρνηση προσπάθησε, μέσω του ΕΣΠΑ, να δώσει κάποιες ενέσεις ρευστότητας στις κοινοπραξίες. Όμως, τα χρονοδιαγράμματα είχαν εκτροχιαστεί και δεν μπορούσε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Βασιζόμενοι σε όλες αυτές τις καθυστερήσεις και επικαλούμενοι ότι τα έργα θα βγουν εκτός χρονοδιαγράμματος, οι εργολάβοι ζήτησαν από το Δημόσιο υπέρογκες αποζημιώσεις.

Υπογραμμίζουμε ότι στην  ομιλία του κ. Τσίπρα δεν υπήρχε καμία επίσημη δέσμευση στο να προχωρήσει η οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα,καθώς επίσης και η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά, έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο.

Τα έργα ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και παρόλα τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις χαιρόμαστε διότι τελικά η Ιόνια Οδός παραδόθηκε στην κυκλοφορία.”-

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments