Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση της παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις εκλογές στο σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού ν.Ιωαννίνων

Ανακοίνωση της παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις εκλογές στο σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού ν.Ιωαννίνων

episitismos-ioannina_2Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της παράταξης  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις εκλογές στο σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού ν.Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

Ψηφίζουµε µαζικά

4, 5 και 7 Απρίλη 2017

 Οργανωνόμαστε όλοι στο ταξικό Σωματείο μας. Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις

για τις δικές μας ανάγκες.

Το Σωματείο των εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό και στα Ξενοδοχεία είναι ο συντονιστής και οργανωτής του αγώνα εκατοντάδων εργαζομένων του κλάδου στο Νομό Ιωαννίνων, απέναντι στην εργοδοσία, την ΕΕ στις κυβερνήσεις και στα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα. Είναι το Συνδικάτο που επέβαλε τα αιτήματα των απολυμένων από τα GOODY’s, που έδωσε μια σειρά μάχες μπροστά σε απολύσεις, σε απληρωσιά και απειλές εργαζομένων.

Δεν τα διπλώσαμε ποτέ. Μέσα από τις μάχες που δώσαμε αποκαλύψαμε

το στρατηγικό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης.

Η ΔΑΣ είναι η παράταξη που για χρόνια εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι του κλάδου και την αναδεικνύουν με συντριπτική πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου. Είναι παράταξη με δεκάδες αγωνιστές από ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, catering, που μπαίνουν μπροστά για να αποτελεί σήμερα αποκούμπι των εργαζομένων, υπερασπιστής των συμφερόντων μας. Ένα Σωματείο που συνεχώς μαζικοποιείται, γίνεται πιο μαχητικό, είναι μέλος του ΠΑΜΕ.

Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής,

να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι και το κίνημα με τα κέρδη της εργοδοσίας που βγήκαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Δεν ρίξαμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρήσαμε από την πάλη για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ΔΑΣ καλεί κάθε νέο και νέα, κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να συμμετέχει και  με την ψήφο στην προσπάθεια που κάνουμε να ανατρέψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μας θέλουν φτηνότερους, υποταγμένους στα κέρδη τους. Μας θέλουν ανοργάνωτους για να μην διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Ο φόβος της κυβέρνησης, των εργοδοτών και των εργοδοτικών συνδικαλιστών

είναι η συμμετοχή μας στα σωματεία μας.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το Σωματείο μας πιο δυνατό. Να αποτελέσει το οχυρό των κατακτήσεών μας, το εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει. Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Να μην μείνει ούτε ένας νέος ανοργάνωτος, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά, στην ανασφάλιστη εργασία, στην εκμετάλλευση μέσα από προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής.

  • Να συνεχίσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων στα Ξενοδοχεία, στον Επισιτισμό και στα Ζαχαρώδη που να καλύπτουν τις μεγάλες απώλειες που είχαμε στην κρίση, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τους ανέργους, για τις εργαζόμενες μητέρες, για αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την αντεργατική πολιτική.
  • Να γίνει καθολικό αίτημα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κατάργηση όλων των μορφών δουλειάς που θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα, η κατάργηση του διαχωρισμού με βάση την ηλικία και την εργασιακή σχέση.

Η γραμμή μας είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με την ΕΕ

των μονοπωλίων, την ντόπια ή ξένη εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους.

 

Η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου. Γι’ αυτό πρέπει να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ, που συνενώνει διαφορετικούς κλάδους και σωματεία, αποτελώντας τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων, διεκδικώντας αιτήματα με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας. Και δυνάμωμα του Συνδικάτου μας, σημαίνει και ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Με αυτό το σύνθημα αντιμετωπίζουμε τις φωνές εκείνες μέσα στο κίνημα που θέλουν να μας πείσουν ότι μια καλύτερη κυβέρνηση μπορεί να μας λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα. Με αυτό το σύνθημα καθορίζουμε τις συμμαχίες μας, με τους αυτοαπασχολούμενους που στραγγαλίζει ο ανταγωνισμός

με τα μονοπώλια του κλάδου.

Απέναντί μας είναι η εργοδοσία και οι δυνάμεις της στο κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Αυτοί που έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Που έχουν αφήσει Επισιτισμό και Ζαχαρώδη χωρίς σύμβαση. Αυτοί που μέχρι πριν λίγο κρύβανε τη σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία τους με όλα τα αντεργατικά μέτρα και το σύστημα που τα επιβάλλει. Σήμερα καλούν τους εργαζόμενους να μη γραφτούν στο Συνδικάτο για να πάνε κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά των εργοδοτών!

Κόβουμε κάθε σχέση με αυτούς που έχουν συνταχτεί με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους.

ΜΕΡΕΣ/ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ (στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Γιοσέφ Ελιγιά 7):

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ                           09:00 – 17:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ                     12:00 – 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ                        11:00 – 18:00

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments