Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ / Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης

main-entranceΑπό:Γιώργος Γκόντζος ..Σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος ,μετά και το σκηνικό  της προσπάθειας παρεμπόδισής της από ομάδα φοιτητών, αναφέρονται τα εξής:

“Η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, που είναι η αρμόδια Αρχή για την Εξωτερική Αξιολόγηση των Ιδρυμάτων της χώρας, είχε προσδιορίσει την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το χρονικό διάστημα από 13-19 Δεκεμβρίου, αποστέλλοντας συγκεκριμένο Πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθηθεί.

Τη Δευτέρα στις  14.12.2015, που ήταν η πρώτη ημέρα της Αξιολόγησης, μία ομάδα φοιτητών διέκοψε τη διαδικασία αξιολόγησης στον χώρο του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή ήταν διατεθειμένη να συναντηθεί μαζί τους και να ακούσει τις απόψεις τους. Σε άμεση επικοινωνία με την Πρόεδρο της ΑΔΙΠ και μπροστά στον κίνδυνο να διακοπεί συνολικά η αξιολόγηση, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για το Πανεπιστήμιο, συναποφασίστηκε η αξιολόγηση να πραγματοποιηθεί σε άλλον χώρο. Παράλληλα, ενημερώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες για την αλλαγή του Προγράμματος. Η συμμετοχή των εμπλεκόμενων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διαδικασία της αξιολόγησης ήταν καθολική. Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικασία, εκτός από την Πρυτανική Αρχή, συμμετείχαν όλοι οι Κοσμήτορες των Σχολών, όλοι οι Πρόεδροι των Τμημάτων, τα μέλη της Εσωτερικής Ομάδας Αξιολόγησης κάθε Τμήματος, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ από το κάθε Τμήμα. Συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου, καθώς και τα μέλη της Εσωτερικής Ομάδας Αξιολόγησης του Ιδρύματος.

Συναντήθηκαν, επίσης, με τους αξιολογητές, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της ΑΔΙΠ, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, συναντήθηκαν με την Επιτροπή Αξιολόγησης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. Επίσης, υπήρξε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Διοίκησης και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προβλεπόταν στο Πρόγραμμα της ΑΔΙΠ.

Να τονίσουμε, ακόμη, ότι τα μέλη της Επιτροπής επισκέφτηκαν τους χώρους του Πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», τη Φοιτητική Λέσχη σε ώρα λειτουργίας,  την Ιερά Μονή Περιστεράς Δουρούτης και ασφαλώς τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Επίσης, επισκέφθηκαν, σε ώρες λειτουργίας και με την παρουσία φοιτητών, όλα τα Εργαστήρια του Ιδρύματος για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι από τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας και την Πρυτανεία παραδόθηκε στην Επιτροπή Αξιολόγησης όλο το υλικό σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, που είχε προετοιμαστεί, για την αξιολόγηση, με βάση και τις εκθέσεις των Σχολών, των Τμημάτων και των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει κανένας από εμάς που θα ήθελε η όλη διαδικασία αξιολόγησης να μην πραγματοποιηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων, φοιτητών και φορέων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, συνετέλεσε καθοριστικά στο να αναδειχτεί δεόντως το πραγματικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις κρίσεις, αξιολογήσεις, προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, που αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού.

Σε μία εποχή, κατά την οποία το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σημαντικότατα οικονομικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα προσωπικού, επιβάλλεται να ενισχύουμε με κάθε τρόπο ένα κλίμα ομοψυχίας και συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών.  ”

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19

Από: Χάρης Δάφλος– Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του Κορωνοϊού ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments