Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τη δίωξη για το μνημείο της ΚΝΕ στο Καλπάκι

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τη δίωξη για το μνημείο της ΚΝΕ στο Καλπάκι

Σε ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής :

 Να σταματήσει τώρα η δίωξη των στελεχών και φίλων του ΚΚΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Την Παρασκευή 1 Μάρτη σέρνονται σε δίκη εργαζόμενοι, στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ οι οποίοι πριν από περίπου δυο χρόνια είχαν συλληφθεί στο χώρο όπου τοποθετήθηκε το μνημείο της ΚΝΕ προς τιμήν των κομμουνιστών φαντάρων και ναυτών μελών της ΟΚΝΕ, που βασανίστηκαν, αλλά έμειναν αλύγιστοι την περίοδο 1924-1934 στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου». Οι εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί στις 2 Ιούλη 2017, ύστερα από κλήση του δημάρχου Πωγωνίου, και είχαν κρατηθεί για 9 ώρες,  πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας της ΚΝΕ.

Ο δήμαρχος είχε πάει αυτοπροσώπως στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες, με σκοπό να ματαιωθούν και είχε καλέσει την Αστυνομία, παρόλο που είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας. Η διαδικασία για τη δίκη κινήθηκε αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ευθύνες που δίνεται συνέχεια σε μια τέτοια δίωξη εναντίον στελεχών και φίλων του ΚΚΕ.

Οι διώξεις, η βία και η καταστολή ενάντια σε όποιον δε συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα, ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι και με την καθημερινή του δράση τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, είναι στην ημερήσια διάταξη για το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ΜΑΤ στην “Ανακύκλωση” και το “ΜΑΡΚΕΤ-ΙΝ”, το χτύπημα της φοιτητικής κινητοποίησης στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, η άσκηση διώξεων με πρωτοφανή αντανακλαστικά στους αγωνιζόμενους αγρότες, είναι μερικά μόνο από τα “παράσημα” της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν ότι έχει γίνει “ο πιο καλός ο μαθητής” του κεφαλαίου.

Παράσημα για να τα επιδεικνύει στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, στους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες του λαών, στον “διαβολικά καλό” Τραμπ και τη Μέρκελ, στους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνούσε και στους ναζί Χρυσαυγίτες με τους οποίους οι υπουργοί κι οι βουλευτές του φωτογραφίζονταν δίπλα-δίπλα στο Καστελόριζο και σήμερα δήθεν καλούν σε “προοδευτικό μέτωπο” ενάντιά τους.

Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Τα γαρύφαλλα στην Καισαριανή και οι επισκέψεις στους τόπους θυσίας κομμουνιστών, αριστερών, πραγματικών πατριωτών και αγωνιστών, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης.

Καλούμε κάθε έναν που αισθάνεται αριστερός, έντιμος, προοδευτικός τώρα να καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανεχτεί άλλο στο όνομα μιας δήθεν «αριστεράς» και «προόδου», να λερώνονται αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές.

Κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, τώρα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ! Να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, στις καθημερινές μάχες και στις εκλογικές μάχες που έρχονται, για να βγει πιο ισχυρός ο λαός!

Όλοι και όλες δίνουμε το παρών στη συγκέντρωση την Παρασκευή 1 Μάρτη στις 10:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων για να σταματήσει αμέσως η δίωξη των στελεχών και φίλων του ΚΚΕ που έστησαν το μνημείο της ΚΝΕ στο Καλπάκι.  

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments