Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για την 4ωρη στάση εργασίας στο κατάστημα Ιωαννίνων της RAXEVSKY

Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για την 4ωρη στάση εργασίας στο κατάστημα Ιωαννίνων της RAXEVSKY

DSCN0650Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για την 4ωρη στάση εργασίας στο κατάστημα Ιωαννίνων της RAXEVSKY τονίζεται:

Το Σάββατο 26.03.16 πραγματοποιήθηκε η 4ωρη στάση εργασίας στο κατάστημα Ιωαννίνων της RAXEVSKY, που προκηρύχτηκε από το κλαδικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Εκατοντάδες εργαζόμενες – εργαζόμενοι, άνεργοι- άνεργες, νέοι και νέες, ένα μεγάλο κομμάτι του γιαννιώτικου λαού έμαθε τι γίνεται εδώ και τρία χρόνια στην εταιρεία RAXEVSKY και στήριξε τις 2 εργαζόμενες που είναι σε επίσχεση πάνω από μία εβδομάδα τώρα, καταδίκασε την τακτική της εταιρείας να κάνει 2 προσλήψεις ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργαζόμενες του καταστήματος. Η συντριπτική πλειοψηφία του γιαννιώτικου λαού καταλαβαίνει πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, πληρώνουν όλα τα άλλα, δεν πεινάνε οι ιδιοκτήτες και ότι όλα γίνονται για να πλουτίζουν κι άλλο οι πλούσιοι και να φτωχαίνουν κι άλλο οι φτωχοί.

Το ΔΣ του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι δύο αγωνιζόμενες εργαζόμενες ευχαριστούν όσους δήλωσαν συμπαράσταση και αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους. Ευχαριστούν από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τα γύρω καταστήματα, τις πελάτισσες και τους πελάτες του καταστήματος που δεν ψώνισαν την ώρα της στάσης εργασίας και τον απλό κόσμο που δε γνώριζε τις εργαζόμενες και καταδίκασε την τακτική της εταιρείας, την απληρωσιά.

Η απάντηση που ανακοίνωσε η εταιρεία στο ίντερνετ δήθεν για να δώσει διευκρινίσεις δε λέει κάτι καινούργιο.Ίσα ίσα τα περί «προγράμματος εξυγίανσης» και το δήθεν πέρασμα σε μια «νέα βιώσιμη εποχή» πιο πολύ τρομάζουν, παρά καθησυχάζουν! Εξυγίανση σημαίνει να μείνουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι! Για λόγους «εξυγίανσης» έκλεισαν σειρά καταστημάτων της εταιρείας και άλλων εταιρειών ίδιων μεγεθών και έμειναν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Για λόγους «εξυγίανσης» μειώνονται οι μισθοί και απολύεται κόσμος! Για λόγους «εξυγίανσης» ζουν οι εργαζόμενοι με ένα μέρος των δεδουλευμένων τους την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες δε ζουν «με ένα μέρος των κερδών τους», αλλά με το σύνολο των κερδών τους!

Καλούμε τις εργαζόμενες στα καταστήματα RAXEVSKYνα αντιδράσουν! Το σύνολο των εργαζομένων, όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και πανελλαδικά να ταρακουνηθούν από τις παραπάνω δηλώσεις! Με την υπομονή δε βγήκε τίποτα. Ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος πραγματικά ελπιδοφόρος δρόμος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενες και τους εργαζόμενες του κλάδου που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις να μην περιμένουν άλλο! Να μη φτάσουν στο απροχώρητο για να δράσουν! Να μην αφήσουν κι άλλο τη ζωή τους σε ξένα χέρια και να πάρουν την υπόθεση τους στα δικά τους χέρια!

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με το κουράγιο που πήραμε από τη στήριξη του απλού λαού!

 

Παλεύουμε για:

  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων!
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Καμία απόλυση, ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους! 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριοTop of Form.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments