Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία από αεροπορική εταιρεία

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία από αεροπορική εταιρεία

tzoyfh jpeg

Έγγραφη αναφορά κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Μερόπης Τζούφη, ύστερα από έγγραφο-καταγγελία του συλλόγου ΑΜΕΑ Δωδεκανήσου, σχετικά με τον αποκλεισμό ατόμων που κινούνται με αμαξίδιο από ορισμένα αεροσκάφη της αεροπορικής SKY EXPRESS, η οποία εκτελεί δρομολόγια σε νησιά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αποκλείεται η επιβίβαση σε ορισμένους τύπους αεροσκαφών όσων μετακινούνται με αμαξίδιο, γεγονός που αποκλείει την πρόσβαση στα άτομα με κινητικά προβλήματα, αποτελεί ουσιαστικά διάκριση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και βασικότερα, η εταιρεία, παραβιάζει τους κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. σύμφωνα με τους οποίους κάθε πολίτης της χώρας έχει τα ίδια δικαιώματα και προσβάσεις.

Σκοπός της αναφοράς αποτελεί η συμμόρφωση της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τους κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. καθώς θεωρείται αδιανόητο σήμερα στην χώρα μας να εξαιρούνται από τη δυνατότητα να ταξιδέψουν άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να κινηθούν αυτόνομα.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments