Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αναφορά του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) για το “Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου”

Αναφορά του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) για το “Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Αναφορά κατέθεσε ο Στέργιος Γιαννάκης βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ στη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου , με θέμα: “Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου”.

  Η ΑΝΑΦΟΡΑ είναι η ακόλουθη:

Προς

Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αρ. πρωτ. 12/26-03-2018 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου», με την οποία διαμαρτύρονται για την άρνηση της Κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην ΄Ηπειρο, σε αντίθεση με τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Ν. ΄Εβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αν και από το 1992 οι στρατιωτικοί της Ηπείρου απασχολούνται στη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων όπου οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα καθώς επίσης και στα τέσσερα κέντρα μεταναστών που λειτουργούν στην περιοχή εδώ και 18 μήνες.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

            

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

               H ‘Ενωση μας δηλώνει την απογοήτευσή της από την συνεχιζόμενη στάση της Κυβέρνησης  σχετικά με την μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους Στρατιωτικούς που υπηρετούν παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

             Η χορήγηση του επιδόματος  μόνο στους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Ν. Εβρου και νησιά Ανατολικού Αιγαίου δικαιολογείτε από  από την παρούσα κυβέρνηση και από την ύπαρξη προσφυγικών ροών . Η Ένωσή μας υπενθυμίζει την εμπλοκή των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Ήπειρο από το  1992 εως και σημερα στην φύλαξη των ΕλληνοΑλβανικών συνόρων όπου υπάρχουν εως και σήμερα μεγάλες μεταναστευτικές ροές καθώς και την εμπλοκή  του Στρατιωτικού προσωπικού της περιοχής εδώ και 18 μηνες στα   4 κέντρα μεταναστών που λειτουργούν στην περιοχή.

          Η Ένωσή μας μετά τα προαναφερόμενα αναρωτιέται δεν είναι σύνορα η Ήπειρος σύμφωνα με την Κυβέρνηση; Οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Ήπειρο είναι διαφορετικής κατηγορίας;

           Αναμένουμε και απαιτούμε  επιτέλους   την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην παραμεθόριο της Ηπείρου καθώς και σε όσες περιοχές της Χώρας χαρακτηρίζονται ώς παραμεθόριες για την άρση της αδικίας σε βάρος των Στρατιωτικών που για άλλη μια φορά βλέπουν διάκρίσεις σε βάρος τους .

       

          

             

             

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments