Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτική / ΑΝΑΦΟΡΑ του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) της Επιστολής της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων»

ΑΝΑΦΟΡΑ του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) της Επιστολής της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων»

giannakis-1024x683Από:Γιώργος Γκόντζος–ΑΝΑΦΟΡΑ  στην οποία διαβιβάζει την επιστολή  της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων» κατέθεσε ο Στέργιος Γιαννάκης βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ

  Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

  1. Τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας& Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου
  1. Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο
  1. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 98/27-11-2016 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων».

Συγκεκριμένα στην επιστολή αυτή θίγεται το μεγάλο ζήτημα της συνυπηρέτησης με αφορμή την περίπτωση εκπαιδευτικού, η οποία κάνοντας χρήση του δικαιώματος συνυπηρέτησης με τον στρατιωτικό σύζυγό της που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, αποσπάσθηκε μεν στον νομό ΄Εβρου αλλά τοποθετήθηκε σε περιοχή που απέχει εκατό και πλέον χιλιόμετρα από την έδρα που υπηρετεί ο σύζυγός της και διαμένουν τα δύο ανήλικα παιδιά της, την ίδια στιγμή που τα κενά στη συγκεκριμένη ειδικότητα σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης καλύφθηκαν με πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΟΣ : Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΘΕΜΑ : Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΕΤ : α. Νόμος Υπ’ αριθμόν 2946 / 2001 ΦΕΚ’ A 224

β. Νόμος Υπ’ αριθμόν 4316 / 2014 ΦΕΚ’ A 270

Κύριοι Βουλευτές

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια οικονομικά αλλά και           οικογενειακά προβλήματα που προκύπτουν με την συνυπηρέτηση συναδέλφων με τις/τους  συζύγους οι οποίοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι(Εκπαιδευτικοί- Νοσηλευτές/τριες κ.α.).

Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνετε για τον θεσμό της            οικογένειας (προσόν για το οποίο αναδεικνύουμε αλλά και υπερηφανευόμαστε ως Έθνος)  θα        θέλαμε να σας αναδείξουμε με την παρακάτω επιστολή, που λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού     ταχυδρομείου από εκπαιδευτικό, (σύζυγο συναδέλφου) που υπηρετεί στην φρουρά             Αλεξανδρούπολης και αντιμετωπίζει πρόβλημα με την τοποθέτηση της μετά από                  απόσπαση.

Συγκεκριμένα η ενδιαφερόμενη αποσπάστηκε από την οργανική της θέση βάση του (α) σχετικού όπως αυτό τροποποιήθηκε από την παράγραφο 5 του άρθρου 72 του (β)  ομοίου και ισχύει μέχρι σήμερα ώστε να είναι μαζί με τον σύζυγο στην Αλεξανδρούπολη.    Δυστυχώς όμως τοποθετήθηκε στο Διδυμότειχο και συγκεκριμένα στους Μεταξάδες σε       απόσταση 120χλμ μακριά από την έδρα που υπηρετεί ο σύζυγος της.

Απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη υποβάλλοντας σχετική καταγγελία   (Αριθμός       Υπόθεσης: 220393 Ημ/νία υποβολής: 13/10/2016).Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο    συνήγορος μαζί της δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα.

Απεγνωσμένα ζήτησαν βοήθεια από την Ένωσή μας να μεσολαβήσει για την     ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε την ευαισθητοποίησης σας αλλά και την ουσιώδη παρέμβασή σας στα υπουργεία Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών και Παιδείας για την αποκατάσταση του προβλήματος καθώς είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό    συναδέλφων των οποίων οι σύζυγοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

 

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments