Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία: “Καλογιάννη και Μπέγκας αποφάσισαν να αφήσουν την πόλη βομβαρδισμένο σκουπιδότοπο”

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία: “Καλογιάννη και Μπέγκας αποφάσισαν να αφήσουν την πόλη βομβαρδισμένο σκουπιδότοπο”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” αναφέρονται τα εξής:

Πριν αλέκτωρ φωνήσει τρις ,αποκαλύφθηκε πλήρως η ετερόκλητη σύμπραξη μεταξύ των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο, σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το δήμο μας και που δεν είναι άλλο από την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Μπέγκας με την κα. Καλογιάννη, είπαν στην ουσία ΟΧΙ στην συνεργασία ιδιωτών με το δήμο για ΤΟΝ καθαρισμό του δήμου και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Ανατολής, Περάματος και πολύ σύντομα των δημοτικών ενοτήτων Μπιζανίου και Παμβώτιδας που λήγουν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες, κάτι που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Στα πλαίσια μιας ξεπερασμένης αντιπολιτευτικής τακτικής και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δύο συγκεκριμένες παρατάξεις κινούμενες προφανώς από αλλότρια κριτήρια, αποφάσισαν με την στάση τους και με την ψήφο τους να αφήσουν την πόλη ένα απέραντο βομβαρδισμένο σκουπιδότοπο, αφήνοντας συγχρόνως τους κατοίκους άφωνους με αυτή τους την αδιανόητη πράξη- σύμπραξη. Ενώ οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωναν θιασώτες της σύμπραξης ιδιωτών – Δήμου για την αποκομιδή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφέρθηκαν εντελώς διαφορετικά, κάτι που άφησε πολλά ερωτηματικά.

Και οι δύο παρατάξεις ενοχλήθηκαν από το νόμο Θεοδωρικάκου, ο οποίος προφανώς δεν είναι στα μέτρα τους και στα θέλω τους. Οι ίδιοι όμως δεν είχαν επιδείξει την ίδια ευαισθησία σε προηγούμενους υπουργούς που όταν έστηναν την απλή αναλογική δεν αντέδρασαν ούτε κατ’ ελάχιστον στον συγκεκριμένο νόμο που αναστάτωσε κυριολεκτικά τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα η κα. Καλογιάννη δεν έκρυβε την ενόχλησή της από την αλλαγή διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου, που διευκόλυνε την κυβερνησιμότητα των Δήμων όλης της χώρας, ακολουθώντας την ίδια λογική και τακτική του πρώην δημάρχου, παρ όλο που η ίδια και η παράταξή της ισχυρίζονταν οτι ήταν επιλογή της ΝΔ. Σε αυτόν τον νόμο κανείς τους πριν τις εκλογές του Μαΐου δεν είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις ούτε και τις επιφυλάξεις και έρχονται τώρα να διαμαρτυρηθούν και να αντιταχθούν στις συνεργασίες που χρειάζονται για να λυθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Η παράταξή μας αναλογιζόμενη τις ευθύνες της για την νέα δημοτική περίοδο, αποφάσισε να συμπράξει με τις δυνάμεις που νοιάζονται για την πόλη και τους πολίτες της και δεν θα επιτρέψει στο βωμό μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων να μείνει πίσω η πόλη, όπως έμεινε επί σειρά ετών με ευθύνη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής και που επιχειρείται και σήμερα με την σύμπραξη της αντιπολίτευσης. Ο πολιτισμός ενός τόπου αρχίζει από την καθαριότητα και τελειώνει στις παρεμβάσεις και στα έργα τα οποία λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής η αποκομιδή των απορριμμάτων και σε αυτό η παράταξη μας θα δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα» είπε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας. Αναφερόμενος στους αργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας ο κ. Γκόντας υποστήριξε την παλιά θέση του περί προστασίας των δικαιωμάτων των λέγοντας. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του και τα δικαιώματα που απορρέουν απ αυτή. Αυτή είναι η πάγια θέση της παράταξής μας και είναι διαχρονική. Άλλοι είναι εκείνοι που άλλα υποστήριζαν προεκλογικά και άλλα υποστηρίζουν με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας και υποστήριξε την άποψη νέων προσλήψεων στον συγκεκριμένο τομέα, έτσι ώστε να λυθεί για πάντα το πρόβλημα καθαριότητας σε ολόκληρο τον δήμο.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments